Ηράκλειο

Βόλτα με τα σκυλάκια σε πάρκο με θέα στον Καράβολα

Το δικό τους πάρκο απέκτησαν πλέον τα σκυλάκια στο Ηράκλειο.

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου έγιναν τα εγκαίνια για το Πάρκο Σκύλων του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή του Καράβολα, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχο πάρκο στην Κρήτη, στο οποίο οι ιδιοκτήτες σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν μαζί με τους τετράποδους «φίλους» τους και να τους αφήνουν να παίξουν ελεύθεροι, μέσα σε μια περίφρακτη έκταση που τους παρέχει ασφάλεια.

Η δημιουργία του πάρκου αποτελούσε αίτημα και όσων δεν έχουν κατοικίδιο, καθώς θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα περίπατο στον Καράβολα, δίχως πιθανές παρεξηγήσεις.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να αγαπήσουν τον καινούργιο χώρο οι δημότες της πόλης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, το 3ο Διαμέρισμα και κυρίως τον σύμβουλο Μανώλη Τσουρή καθώς και όσους βοήθησαν  για την δημιουργία αυτού του πάρκου, το οποίο ελπίζουμε ότι θα το ευχαριστηθούν πρωτίστως οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων και τα σκυλιά τους και  θα απολαύσουν  οφέλη του και όλοι οι  υπόλοιποι.  Είμαι βέβαιος  ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου,  και θα  φροντίζουν,  μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε  να παραμείνει καθαρό».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, ενώ παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, εκπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων και αρκετός κόσμος.

Σχόλια