MENSA: Τεστ ευφυΐας σε Ηράκλειο & Χανιά για πολύ μικρούς και μεγάλους

Χανιά
MENSA: Τεστ ευφυΐας σε Ηράκλειο & Χανιά για πολύ μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεστ ευφυΐας, τα οποία αποτελούνται από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν ακόμα και από εκείνους που δε γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, διοργανώνει η MENSA Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά.

Μικροί, από 10 ετών και μεγάλοι, που δεν διαθέτουν απαραίτητα εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αν θέλουν μπορούν να συμμετέχουν στα ομαδικά τεστ I.Q. για την εισαγωγή στην MENSA, στην Κρήτη, η οποία πραγματοποιεί τη διοργάνωση με σκοπό την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 τεστ θα διεθαχθεί στο Ηράκλειο, με ώρα έναρξης 20:00. Το τεστ θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Apollonia Beach Resort & SPA, Αμμουδάρα - Ηρακλείου.

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 θα γίνει στα Χανιά, με ώρα έναρξης 18:00. Το τεστ θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο "ΝΕΦΕΛΗ", Ζυμβρακάκιδων 47, Χανιά.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 € (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ)  20 €).

Δε χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.

Το τεστ αφορά άτομα που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται εξουσιοδότηση από έναν γονέα ή κηδεμόνα.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δε γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Ποια είναι η MENSA

Η MENSA είναι ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αναγνώριση και ανάπτυξη της ανθρώπινης ευφυΐας.

Ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 135.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε 45 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100.

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού.

Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, τη σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News