«Έσπασαν» τα ισόβια του 30χρονου στην υπόθεση Ρουσάκη

Ηράκλειο
«Έσπασαν» τα ισόβια του 30χρονου στην υπόθεση Ρουσάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο εκ νέου τον κατηγορούμενο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, με το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 4 μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ο 30χρονος Ηρακλειώτης που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 21χρονο Γιάννη Ρουσάκη, τον Σεπτέμβριο του 2011, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο εκ νέου τον κατηγορούμενο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη του.

Σημειώνεται ότι το ελαφρυντικό χορηγήθηκε στον 30χρονο κατά πλειοψηφία: Τρεις δικαστές τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης του ελαφρυντικού έναντι δύο που μειοψήφησαν και είχαν την άποψη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί ελαφρυντικό.

Έτσι, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, «έσπασε» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο επέβαλε σε άλλους κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο ποινές φυλάκισης 30 και 20 μηνών για την πράξη της συμπλοκής.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της δίκης, υπήρξαν και στιγμές έντασης όταν ο χαροκαμένος πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη, ξέσπασε φωνάζοντας ότι «εμένα το παιδί μου είναι οκτώ χρόνια στο χώμα!», με αποτέλεσμα η Πρόεδρος της Έδρας να ζητήσει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News