Εστία μόλυνσης ο χώρος που βρίσκεται μία «ανάσα» από νηπιαγωγείο

Ηράκλειο
Εστία μόλυνσης ο χώρος που βρίσκεται μία «ανάσα» από νηπιαγωγείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάποτε αποτελούσε χώρο εκδηλώσεων για το νηπιαγωγείο στη Φορτέτσα

Η κρήνη από μια άλλη εποχή θυμίζει ένα ξεκομμένο κομμάτι ιστορίας έξω από ένα χώρο που μέχρι πριν λίγο διάστημα φιλοξενούσε εκδηλώσεις παιδιών.

Μια «ανάσα» από το 12ο νηπιαγωγείο Φορτέτσας μέσα στο ίδιο συγκρότημα, το υπόγειο που κάποτε είχε ένα θεατράκι για τις εορταστικές εκδηλώσεις των παιδιών, σήμερα θυμίζει άντρο περιθωριακών.

Τα σημάδια της εγκατάλειψης αποτυπωμένα παντού. Ακόμη και σε επιγραφές από την τουρκοκρατία και στήλες που υπήρχαν μέσα στο χώρο.

Στρώματα και μικρές ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεόραση και αερόθερμο, δίνουν την εντύπωση ενός χώρου που κατοικείται έστω και περιστασιακά, όμως η βρωμιά που επικρατεί, παραπέμπει περισσότερο σε στέκι ανθρώπων που το επισκέπτονται επί σκοπού για κάποια διαστήματα.

Ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά στις αίθουσες διδασκαλίας των παιδιών και μέχρι σήμερα κανείς από τις αρχές δεν γνώριζε το παραμικρό.

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο, με όποιον κίνδυνο μπορεί να ελλοχεύει και για τα μικρά παιδιά, φαίνεται πως ενεργοποιεί τους φορείς που τόνισαν ότι ο χώρος θα πρέπει να καθαριστεί και να αποκλειστεί, όπως επίσης και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του σχολείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News