Ηράκλειο

Διακοπή στη δίκη για τη συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή στον Γιάννη Ρουσάκη

Tην Παρασκευή 20 Απριλίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη –σε δεύτερο βαθμό- για τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, τον Σεπτέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια.


Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.


Ωστόσο, η Έδρα εκδίκασε άλλες υποθέσεις, οι οποίες είχαν –επίσης- προσδιοριστεί για σήμερα και διέκοψε τη δίκη για την φονική συμπλοκή για την Παρασκευή.


Περίπου πέντε χρόνια μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο του 2013, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσουν την Παρασκευή συνολικά 13 άτομα, που είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης) και τα οποία είχαν ασκήσει έφεση.


Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο 30χρονος - σήμερα - Ηρακλειώτης, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών - μεταξύ άλλων - για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 21χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού.Σχόλια