Λύματα «ποτίζουν» το έδαφος και τις... ελιές στο Ασήμι

Ηράκλειο
Λύματα «ποτίζουν» το έδαφος και τις... ελιές στο Ασήμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες- σοκ στο Ασήμι. Λύματα καταλήγουν δίπλα σε ακριβώς σε ελιές και χωράφια προκαλώντας οργή.

Εικόνες που πληγώνουν και ανησυχούν, λύματα που καταλήγουν σε απόσταση αναπνοής από χωράφια και ελιές αντικρίζουν οι κάτοικοι του Ασημίου του δήμου Γόρτυνας. Βλέπουν τα βρόμια νερά να περνούν δίπλα ακριβώς από τις καλλιέργειες και μιλούν για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως ανέφερε κάτοικος μιλώντας στο neakriti.gr «Ο χώρος αυτός βρίσκεται δίπλα στο βιολογικό του Ασημίου. Όταν παλαιότερα λειτουργούσε σε αυτό το σημείο κατέληγαν τα νερά. Τώρα που δεν λειτουργεί όμως, τα λύματα χύνονται στο έδαφος, δίπλα σε δρόμο και στις ελιές. Και υπάρχει και ο φόβος για τα υπόγεια ύδατα».

Όπως παραδέχεται η δημοτική αρχή Γόρτυνας ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου το τελευταίο διάστημα δεν λειτουργούσε και είχαν ζητηθεί κονδύλια για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Για τη σημερινή εικόνα όμως όπως υποστηρίζεται ευθύνονται δολιοφθορές. «Για το πρόβλημα ευθύνονται δολιοφθορές» Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ασημίου κ.Μπομποδάκης «το πρωί πήγα στο χώρο και διαπίστωσα ότι έχουν γίνει δολιοφθορές. Κλάπηκαν ανταλλακτικά, αντλίες και γεννήτριες. Το αποτέλεσμα ήταν να μην λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός και να υπάρχει πρόβλημα με τα λύματα.

Συνεργεία μετέβησαν στο σημείο και καθαρίστηκε ο χώρος, αρμόδιοι τεχνικοί κατέγραψαν τι χρειάζεται και να γίνει αντικατάσταση των κλεμμένων ανταλλακτικών». Σύμφωνα με τον κ.Μπομποδάκη που αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου που προκύπτει, όλες οι υπηρεσίες του δήμου κινούνται προς την ολοκλήρωση των εργασιών. Μάλιστα υποσχέθηκε ότι τις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί το πρόβλημα καθώς το θέμα ανατέθηκε σε εργολάβο, ενώ ζήτησε την κατανόηση του κόσμου. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Γόρτυνας κ.Σχοιναράκης που υποστήριξε ότι υπό αντίξοες συνθήκες γίνεται προσπάθεια για αποκατάσταση του προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News