Ηράκλειο

Θα γίνει η μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό;

Στις συζητήσεις φαίνεται να μένει το θέμα της μετεγκατάστασης  των Ρομά από τον καταυλισμό της Αλικαρνασού, χώρο τον οποίο έχει εκμισθώσει ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την ανέγερση εμπορικού κέντρου. Ωστόσο ούτε η κατάλληλη έκταση έχει προς τον παρόν βρεθεί ούτε όμως και οι δύο κοινότητες Ρομά που κατοικούν στα Δύο Αοράκια έχουν την ίδια άποψη σχετικά με την μετεγκατάστασή τους.

«Δεν γίνεται να συζητάμε τρία χρόνια τώρα για χώρο και να μην έχει βρεθεί. Οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στον καταυλισμό προσβάλλουν όλους μας. Προσβάλλουν κυρίως εμάς που ζούμε εκεί, την κοινωνία, αλλά και τον ίδιο το δήμο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ρομά κ.Κατσαρής.

Η φυλή των Χαλκιδαίων που αποτελεί την πλειοψηφία των κατοίκων του καταυλισμού, επιθυμεί την μετεγκατάσταση σε χώρο που θα διαθέτει τις υποδομές που θα διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

Η προοπτική μετεγκατάστασης δεν βρίσκει σύμφωνο όλο τον πληθυσμό με τα μέλη του συλλόγου Δύο Αοράκια να προβάλουν ζήτημα ρατσιστικής αντιμετώπισης και γκετοποίησης των Ρομά. 

Σχόλια