Ηράκλειο

Ένας σύγχρονος Ήρωας στους δρόμους του Μαλεβιζίου

Ο Ήρωας από τα Χανιά αποκτά τη δική του οδό στο Δήμο Μαλεβιζίου. Ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας οδού στη μνήμη του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, δόθηκαν ομόφωνα όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τελετή στο Δήμο Μαλεβιζίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και της θυσίας του Κωνσταντίνου Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006 κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Η ονοματοδοσία θα γίνει σε κεντρικό δρόμο λίγο πριν το Καβροχώρι, έπειτα και από αίτημα των κατοίκων του οικισμού, που έγινε αμέσως αποδεκτό από τη Δ.Ε. Γαζίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2016, έχει δοθεί και το όνομα του επίσης Ήρωα Σμηναγού (Ι) Σήφη Αναστασάκη σε δρόμο που ενώνει την λ. Α. Παπανδρέου με τη Δυτική Περιμετρική, στην Αμμουδάρα, κάτι που αναδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να τιμά τους σύγχρονους Ήρωες της πατρίδας.

 

Σχόλια