Ο απίστευτος λόγος που το Λιμενικό δεν εξασφάλισε νέα σκάφη και εξοπλισμό

Ηράκλειο
Ο απίστευτος λόγος που το Λιμενικό δεν εξασφάλισε νέα σκάφη και εξοπλισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια ευρώ προειδοποίησε ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος που μίλησε στην εκπομπή Κρήτη σήμερα και τη Νικολέτα Σφακιανάκη. Όπως επισήμανε ο κ.Σαϊτάκης υπάρχει πρόγραμμα της Ευρώπης μέσω του οποίου επιχορηγείται με 250 εκατομμύρια η αγορά εξοπλισμού και σκαφών.

Μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα πολύτιμα κονδύλια.

«(Ήταν) ένα φιλόδοξο πρόγραμμα από το οποίο μετά από πολύ κόπο το 2014 καταφέραμε να πάρουμε κάποια χρήματα από την Ε.Ε -όχι να τα πάρουμε- να τα εκμεταλλευτούμε εφόσον αγοράζαμε σκάφη…Πάνω από 250 εκατομμύρια , ήταν πενταετές πρόγραμμα εξοπλισμού ανανέωσης του στόλου. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι είμαστε ακόμα στο πουθενά. Δηλαδή ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει και όπου υπήρξε μια πρόοδος, ήταν μικρή. Δεν εκμεταλλευτήκαμε ένα μεγάλο ποσό και μας απομένουν 2,5 χρόνια για να το εκμεταλλευτούμε. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα το κάνουν. Γιατί αν δεν το κάνουν νομίζω ότι θα είναι υπόλογοι απέναντι στον Έλληνα πολίτη».

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον κ.Σαϊτάκη με μονά πληρώματα λιμενικοί που υπηρετούν παντού αλλά και στην εσχατιά του Αιγαίου προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. «Η πραγματική βοήθεια του κράτους είναι να ενισχύσει (το λιμενικό), να στείλει ένα διπλό πλήρωμα, ένα τριπλό πλήρωμα, να στείλει ένα καινούριο μέσο που δεν θα του κάνει τη ζωή δύσκολη , δεν θα τον προβληματίζει» σημείωσε.

Κι αυτό γιατί είναι αδύνατο να δουλεύουν λιμενικοί 24 ώρες το 24ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 μέρες το χρόνο, όπως επισήμανε.

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News