Ζήτησαν με πορεία να κλείσει η βάση της Σούδας

Ηράκλειο
Ζήτησαν με πορεία να κλείσει η βάση της Σούδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πικετοφορία "ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στα σχέδια τους για τη Συρία" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/4 από την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και τις οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η πικετοφορία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία όπου οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ανδρέας Κοκοσάλης, μέλος του Γ.Π Κρήτης και Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους, τη νεολαία, όλο το λαό σε επιφυλακή και επαγρύπνηση! Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

(….) Πραγματικός στόχος των επεμβάσεων είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς.

(…) Προκαλεί τα φιλειρηνικά αισθήματα των ηρακλειωτών η επί μέρες στάθμευση 2 αμερικανονατοικών αεροσκαφών και η αξιοποίηση ως ορμητήριο για τα κατασκοπευτικά τους σχέδια του αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης στην πόλη μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη – δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Προσπαθεί συστηματικά να εξωραΐσει τον αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης κι αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Κι αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία. Η κυβερνητική πολιτική της λεγόμενης “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ’ έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

(….) Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας ταυτόχρονα ενάντια στα νέα μέτρα που θα επιδεινώσουν παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων κι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τώρα είναι η ώρα για συμπόρευση με το ΚΚΕ.

(…)Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα να αξιοποιηθεί ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς για δράση και οργάνωση μέσα στους χώρους δουλείας, στις γειτονιές, τα χωριά, τις σχολές και τα σχολεία ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να γίνει η φετινή απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων την 1η Μάη σταθμός στην έκφραση της αλληλεγγύης στην πάλη των λαών και της καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

(…)Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό κι αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News