Πάσχα με... δανεικά έκαναν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Κρήτης

Ηράκλειο
Πάσχα με... δανεικά έκαναν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δανεικά πέρασαν το Πάσχα αρκετοί ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στο ΤΕΙ Κρήτης καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη έως σήμερα.

Πρόκειται για τους έκτακτους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι παρέχουν εκπαιδευτικό έργο σε χιλιάδες φοιτητές ενώ σε δεινή οικονομικά θέση βρίσκονται και οι προμηθευτές του ΤΕΙ Κρήτης, όπως στο τομέα της σίτισης, φύλαξης και όχι μόνο.

Αν και η διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης κίνησε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την έγκριση της τροποποίησης του τακτικού προϋπολογισμού του Ιδρύματος, από την άλλη, υπήρξε καθυστέρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ στη συνέχεια ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία για την ένταξη των ταμειακών υπολοίπων, όπως μας επισήμανε ο πρύτανης στο ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης.

Ο Νίκος Κατσαράκης συμμερίζεται την αγωνία των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και όπως δηλώνει είναι ζήτημα ημερών η επίλυση του ζητήματος, μέσω της υπογραφής από τον αρμόδιο υπουργό.

Για το επίμαχο ζήτημα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανόλης Συχτυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή ζητώντας να εγκριθεί άμεσα η τροποποίηση του τακτικού προϋπολογισμού, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξασφάλισης επαρκούς κρατικής χρηματοδότηση για τις ανάγκες των ΑΕΙ και ΤΕΙ ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα παρέχοντας υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News