Ηράκλειο

Ο απολογισμός έργου του δημάρχου και η σκληρή κριτική

Τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017 έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, απόψε σε ειδική συνεδρίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου,  ο οποίος στα κυριότερα σημεία της αρχικής του εισήγησης τόνισε πως «το Ηράκλειο αλλάζει! Αλλάζει με έργα ενταγμένα σε ένα συνολικό σχεδιασμό μακράς πνοής, όχι αποσπασματικά. Με παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές και στην περιφέρεια του Δήμου.

 Ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στα έργα που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ξεκίνησαν, είτε δρομολογήθηκαν το προηγούμενο έτος, όπως την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, την αποκατάσταση του κόλπου του Δερματά, την αγορά οκτώ καινούργιων απορριμματοφόρων και την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας, την παραχώρηση του Μεγάρου Κοθρή από το υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Ηρακλείου, τα πρωτοπόρα, κατά τον ίδιο, προγράμματα διαχείρισης αποβλήτων, στη Βικελαία Βιβλιοθήκη, στη φιλοξενία προσφύγων, μεταξύ άλλων και στο μείζον θέμα της λειψυδρίας.

Όπως τονίστηκε, θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα, και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη, όπου μετά από ένα διάστημα δημόσιας διαβούλευσης για τις χρήσεις του πάρκου, θα συμβασιοποιηθεί και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου επίσης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του Καπετανάκειου, σημειώνοντας πως η δημοτική Αρχή ελπίζει ότι έως το τέλος του 2018 οι μαθητές αυτού του ιστορικού σχολείου θα έχουν μπει στο καινούργιό τους κτήριο.

Τέλος, μίλησε για την επαναλειτουργία του Κουμπέ ως παραδοσιακού καφενείου, η οποία όπως είπε είναι θέμα χρόνου, αλλά και για τη δεύτερη φάση κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου, η οποία, όπως σημείωσε, προχωρά με ταχείς ρυθμούς, επισημαίνοντας πως μέχρι το τέλος του 2018, εκτός απροόπτου, θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Λαμπρινός, ωστόσο, εξαπέλυσε πυρά εναντίον όσων στάθηκαν απέναντι στους χειρισμούς της δημοτικής Αρχής.

Ωστόσο, ο απολογισμός της δημοτικής Αρχής πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης... ανάβοντας τα αίματα, προκαλώντας έτσι εντάσεις.  

Κριτική με αιχμές από τον Γ. Κουράκη

Ωστόσο, ο απολογισμός της δημοτικής Αρχής πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης... ανάβοντας τα αίματα, προκαλώντας έτσι εντάσεις. Σε γραπτή του δήλωση για τον απολογισμό της δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο - Ανοιχτοί Ορίζοντες” και τέως δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από τη συνεδρίαση, τόνισε: «Αναμφισβήτητα ο απολογισμός είναι μια κορυφαία πολιτική διαδικασία, γιατί με έργα και όχι με λόγια καλούνται οι πολίτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό υλοποιήθηκαν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

“Άχρωμη” δημοτική Αρχή

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο - Ενεργοί Πολίτες” Ηλίας Λυγερός έκανε λόγο για μια «άχρωμη» δημοτική Αρχή, που όπως είπε δεν έχει επιτελέσει κάποιο έργο το οποίο θα φαίνεται στην καθημερινότητα των δημοτών, ενώ αντιδρώντας τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «το γενικό κείμενο του απολογισμού που δόθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα προεκλογικό αφήγημα-όραμα ανθρώπων που ζουν σε ένα μικρό τμήμα της πόλης.

Μαρία Ξυλούρη: «Αυξήσατε τα τέλη»

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Ξυλούρη τόνισε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στη δημοτική Αρχή: «Εμείς κρατήσαμε τα τέλη σταθερά στο χαμηλότερο επίπεδο πανελληνίως. Εσείς, αφού τα αυξήσατε κατά 10% περίπου στα νοικοκυριά και κατά 200% στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη ΒΙ.ΠΕ., τώρα, αντί να αναγνωρίσετε το λάθος σας και να ζητήσετε συγνώμη, μας παρουσιάζετε ως επιτυχία την εν μέρει επαναφορά τους στα επίπεδα που σας είχαν παραδοθεί».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια