Έγιναν αντιληπτοί οι δράστες της διάρρηξης στη Μονή Παλιανής – ποιος τους είδε

Κρήτη
Έγιναν αντιληπτοί οι δράστες της διάρρηξης στη Μονή Παλιανής – ποιος τους είδε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα στοιχεία για την διάρρηξη στην ιστορική Μονή της Παλιανής στο Βενεράτο

Στον εντοπισμό δυο ατόμων που φέρεται να ευθύνονται για την διάρρηξη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Παλιανής στο Βενεράτο μεσάνυχτα Τετάρτης, στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, η Ηγουμένη της Μονής φαίνεται να κατέθεσε ότι είδε δύο άτομα, φορώντας κουκούλες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, την ώρα που έφευγαν από τη Μονή και έχοντας πλέον ολοκληρώσει το «θρασύτατο» έργο τους.

Οι αδίστακτοι διαρρήκτες δίχως ιερό και όσιο εισέβαλλαν στην Ιερά Μονή Παλιανής στο Βενεράτο Ηρακλείου, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης του Πάσχα.

Κρατώντας λοστούς και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί παραβίασαν το παράθυρο της Μονής , και κινήθηκαν προς δύο συγκεκριμένες εικόνες με απώτερο στόχο τους να πάρουν τα αφιερώματα σημαντικής αξίας.

Συγκεκριμένα έσπασαν τους υαλοπίνακες από την εικόνα της Παναγίας της Παλλιανής αλλά και της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας προκειμένου να πάρουν τάματα των πιστών, όπως ρολόγια, σταυρούς, σκουλαρίκια, βραχιόλια και άλλα αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, τα οποία και είχαν εναποθέσει οι πιστοί, ζητώντας τη βοήθεια της Παναγίας , σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους.

Οι διαρρήκτες αφού ολοκλήρωσαν το… έργο τους έφυγαν ανενόχλητοι, όμως όπως φάνηκε η φυγή του έγινε αντιληπτή.

Σοκαρισμένη η Ηγουμένη και οι μοναχές ειδοποίησαν τις αρχές και άνδρες του Α.Τ Αγίου Μύρωνα και της Σήμανσης βρέθηκαν στην γραφική μονή της Παλλιανής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News