Γιατί «εξαφανίστηκαν» καρέκλες & τραπέζια από την πλατεία Ελευθερίας;

Ηράκλειο
Γιατί «εξαφανίστηκαν» καρέκλες & τραπέζια από την πλατεία Ελευθερίας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λεπτά αρκούσαν για να φύγουν τα τραπεζοκαθίσματα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την πλατεία Ελευθερίας.

Και μάλιστα την ώρα που κόσμος καθόταν στα μαγαζιά πίνοντας τον πρωινό του καφέ…  

Το… τελεσίγραφο της Δημοτικής Αστυνομίας αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα σε μαγαζιά στο κέντρο του Ηρακλείου, φαίνεται πως δεν «έπιασε» τόπο.

Άρον – άρον κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας ξεκίνησαν να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα από την πλατεία Ελευθερίας, για τα οποία οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν μερίμνησαν.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να πληρώσουν και να βγάλουν άδεια!

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνο Παττακό, οι ιδιοκτήτες είχαν ενημερωθεί ότι πρέπει να βγάλουν άδεια παραχώρησης και διάθεσης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, μία προειδοποίηση η λήξη της οποίας έπνεε στις 30 Μαρτίου και τα τέσσερα από πέντε καταστήματα στην πλατεία Ελευθερίας δε συμμορφώθηκαν.

Έτσι, και αφού δεν είχαν πληρώσει για τις σχετικές άδειες, αναγκαστικά η Δημοτική Αστυνομία απομάκρυνε τραπέζια και καρέκλες.

Οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους: Τα τραπεζοκαθίσματα που μέχρι πρότινος βρίσκονταν πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας, δεν υπάρχουν πια.

Το μόνο που έχει μείνει είναι οι σκεπές των καταστημάτων, κάποιες γλάστρες με φυτά που κοσμούν το σημείο ίσως και οι τηλεοράσεις στις οποίες τα βράδια έβλεπαν αγώνες οι παρέες.

Μετά από όλα αυτά, οι καταστηματάρχες κατευθύνθηκαν στη Λότζια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Περίπου στις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, αλλά και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό. Οι καταστηματάρχες έκαναν τη συνάντησή τους παρουσία του νομικού τους συμβούλου.

Ο κ. Καραντινός δήλωσε ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους καταστηματάρχες δίνοντας μια παράταση ώστε να πληρώσουν για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ελευθερίας, εφόσον βέβαια το επιτρέπει ο νόμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News