Ηράκλειο

Αποχαιρετούν την αγαπημένη τους δασκάλα που έφυγε ξαφνικά

Θλίψη επικρατεί σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου από τον ξαφνικό χαμό της Μαρίας Καλογρίδη – Χουστουλάκη, της εκπαιδευτικού και συζύγου του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου», κ. Μιχάλη Χουστουλάκη.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπητή δασκάλα, που έφυγε ξαφνικά, σήμερα στις 4:00 νωρίς το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Θεολόγου στο Γάζι.

Για το θάνατο της Μαρίας Καλογρίδη – Χουστουλάκη εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις η Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, στην οποία υπήρξε ενεργό μέλος, αλλά και ο Δήμος Μαλεβιζίου, καθώς ο σύζυγός της, κ. Μιχάλης Χουστουλάκης αποτελεί επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου».

 

Ποια ήταν η Μαρία Καλογρίδη – Χουστουλάκη;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, «η Μαρία υπήρξε αγωνίστρια Παιδαγωγός στην τάξη, αλλά και στον αγώνα. 

Η χαμογελαστή συνοδοιπόρος, η ακούραστη συναγωνίστρια που έθετε τον εαυτό της στην οργάνωση, στην προετοιμασία των αγώνων, στη βελτίωση των όρων για την ανασύνταξη του κινήματος. 

Πάντα παρούσα σε όλα τα καλέσματα του εργατικού κινήματος, πάντα παρούσα στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, στη σύσκεψη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών με την  έγνοια της, την κριτική της και την συμβολή της, σε όλες τις πτυχές και τις ανάγκες του αγώνα.

Πάλεψε για ένα σχολείο και μια Παιδεία που ανταποκρίνεται σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και βασίζεται στις μεγάλες δυνατότητες, επιστημονικές και τεχνολογικές, της εποχής μας, βάζοντας τον σπόρο για την πραγματική ρήξη, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και στην οικονομία, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Ήσουν μαχήτρια σε όλα τα πεδία της ζωής και ως τέτοια θα σε θυμόμαστε όλοι, όπως και η οικογένεια σου, που θα της δώσεις και τώρα το κουράγιο σου, να αντέξει αυτή τη δοκιμασία.»

 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στο «τελευταίο αντίο»

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του Δήμου Μαλεβιζίου: «Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Μαρίας Καλογρίδη Χουστουλάκη, συζύγου του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου» Μιχάλη Χουστουλάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεκλήθη εκτάκτως και αποφάσισε:

1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στον σύζυγό της εκλιπούσας και την οικογένεια της.

2) Να παρακολουθήσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τη νεκρώσιμη ακολουθία.

3) Να κατατεθεί στέφανο στη σορό της.

4) Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια