Η "καρδιά" του Πάσχα "χτυπά" στην Κρήτη και για τους Καθολικούς

Ηράκλειο
Η "καρδιά" του Πάσχα "χτυπά" στην Κρήτη και για τους Καθολικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους Καθολικούς, η καρδιά του Πάσχα μπορεί να χτυπά στο Βατικανό, όπου κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες πιστοί, ωστόσο οι Καθολικοί στο Ηράκλειο, έσπευσαν για να προσευχηθούν στη μία και μοναδική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

Όπως αναφέρει ο εφημέριος του ναού πατήρ Daniel Stankiewicz, τα τελευταία έξι χρόνια, και στην Κρήτη συμπίπτει το Πάσχα των Καθολικών με αυτό των Ορθοδόξων, έπειτα από άδεια που έχει ληφθεί από το Βατικανό.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η μοναδική ημέρα του χρόνου που δεν τελείται Θεία Λειτουργία, περιγράφει ο πατέρας Ντάνιελ, που είδε πλήθος πιστών να καταφτάνει το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην εκκλησία και να δίνει το παρόν στην ευλογία των πασχαλινών τροφίμων, λίγο πριν αυτά φτάσουν στο πασχαλινό τραπέζι.

Πάντως στις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου άρχισε η Πασχαλινή Αγρυπνία έξω από τον Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Ηράκλειο, με τους ιερείς να διαβάζουν αναγνώσματα από την Παλαιά και Καινή διαθήκη.

Με τη Θεία Λειτουργία του Μ. Σαββάτου αρχίζει το Πάσχα και για τους Καθολικούς σε όλη την Ελλάδα, με τους ίδιους να λένε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, “Χριστός Ανέστη”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News