Είχαν… γεμίσει την αγορά του Ηρακλείου με παράνομο καπνό

Κρήτη
Είχαν… γεμίσει την αγορά του Ηρακλείου με παράνομο καπνό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράνομο καπνό διακινούσαν στη αγορά της Κρήτης ένας άνδρας και μία γυναίκα, με την ποσότητα που κατέσχεσε η αστυνομία να ξεπερνάει τα 200 κιλά.

Ο 50χρονος άνδρας και η 40χρονη γυναίκα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο μετά από πολύμηνη, συστηματική και εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ένας 52χρονος, φερόμενος ως επιχειρηματίας ο οποίος προμηθευόταν από εκείνους μεγάλες ποσότητες των παρανόμως διακινούμενων καπνικών προϊόντων.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε την ίδια ημέρα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών Ελλήνων, ενός 50χρονου, ενός 52χρονου και μίας 40χρονης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Πως δρούσαν;

Έπειτα από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος με την 40χρονη προμηθεύονταν παράνομα μεγάλες ποσότητες διαφόρων ειδών καπνικών προϊόντων, τα οποία, ταυτοχρόνως με τη νόμιμη προμήθεια και άλλων ομοειδών προϊόντων, αποθήκευαν και διακινούσαν στην αγορά της Κρήτης.

Κατόπιν ο 52χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι επιχειρηματίας, προμηθευόταν από το ζευγάρι μεγάλη ποσότητα παρανόμως διακινούμενων καπνικών προϊόντων.

Μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο σπίτι του 50χρονου και της 40χρονης, αλλά και μετά από την έρευνα στην επιχείρηση του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 215 κιλά καπνού, αλλά και
  • το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Σημειώνεται ότι ποσότητες καπνικών προϊόντων παραδόθηκαν στο Τελωνείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Κρήτης σε συνεργασία με λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και το Τελωνείο Ηρακλείου.

Ενώ, η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News