«Πράσινο φως» για τον καταυλισμό που θα γίνει εμπορικό κέντρο

Ηράκλειο
«Πράσινο φως» για τον καταυλισμό που θα γίνει εμπορικό κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά πλειοψηφία (ψήφισε λευκό η παράταξη των “Ανοιχτών Οριζόντων” με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη και η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Μιχάλη Κασαπάκη) πέρασε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση της σύμβασης για τη διετή παράταση της εκμίσθωσης της έκτασης του καταυλισμού στα Δύο Αοράκια από την επενδύτρια εταιρεία “ΒΗΤΑ Πρώτη”, που σχεδιάζει να δημιουργήσει εκεί εμπορικό κέντρο.

Στη διάρκεια της συζήτησης προέκυψαν και κάποια πιο λεπτομερή ζητήματα που θα πρέπει να τροποποιηθούν. Ζητήματα που αφορούν στις δεσμεύσεις εκ μέρους των επενδυτών για τα λεγόμενα “ανταποδοτικά οφέλη”, όπως π.χ. το ζήτημα που έβαλε ο Ηλίας Λυγερός ως προς τους χρόνους ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού στο νέο χώρο όπου θα μετεγκατασταθούν (αν μετεγκατασταθούν βεβαίως) οι Ρομά.

Στην επιστολή της η επενδύτρια εταιρεία σε σχέση με τα ανταποδοτικά γράφει:

«Ακριβώς μετά τη μετεγκατάσταση των Ρομά δημιουργία βρεφονηπιακού στο νέο γήπεδο εγκατάστασης και χρηματοδότησης 20.000 ετησίως. Ο επενδυτής θα περιμένει να γίνει η μετεγκατάσταση πρώτα και μετά θα ξεκινήσει να φτιάχνει το βρεφονηπιακό; Δηλαδή τον πρώτο καιρό τι θα γίνει;», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής των “Ενεργών Πολιτών”.

Η παρατήρηση Λυγερού βρήκε σύμφωνο και το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Και έτσι αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους επενδυτές να στείλουν νέα διορθωμένη επιστολή, με πιο ξεκάθαρο τοπίο σε κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News