Εκτοξεύτηκε στα 694% η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Ηράκλειο
Εκτοξεύτηκε στα 694% η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη είναι η αύξηση της κίνησης τον Μάρτιο 2018 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Τα στατιστικά στοιχεία «μιλούν» από μόνα τους, καθώς οι τουρίστες αυξήθηκαν κατά… 693,85%.

Συγκεκριμένα, το μήνα Μάρτιο έφτασαν 30.119 επιβάτες, έναντι 3.794 τον Μάρτιο του 2017. Ανοδικά, κατά 13,84% κινήθηκαν και οι αφίξεις επιβατών εσωτερικού που έφθασαν τις 49.957.

Σημαντικό ρόλο στην πολύ θετική αυτή εξέλιξη, έπαιξε το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού στην Κρήτη, σύμφωνα με το money-tourism.gr, και το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο με ένα πρόγραμμα 9 πτήσεων εβδομαδιαίων και με την πρόβλεψη να έρθουν συνολικά 40.000 Γερμανοί και Ελβετοί τουρίστες.

Το... νέο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» άλλαξε επιτέλους όψη!

Οι εργασίες επέκτασης-εκσυγχρονισμού-ανακαίνισης του αερολιμένα ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες καιτο αεροδρόμιο Ηρακλείου μεταμορφώθηκε άρδην, ανταποκρινόμενο πολύ περισσότερο στο χαρακτήρα του ως βασική πύλης εισόδου της ανατολικής Κρήτης.

Βεβαίως, δε μιλάμε για ένα νέο, υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, παγκόσμιων προδιαγραφών, όπως θα είναι αυτό στο Καστέλι όταν με το καλό φτιαχτεί σε μια 6ετία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από σήμερα. Μιλάμε όμως για ένα πολύ πιο λειτουργικό πλέον αεροδρόμιο, μεγαλύτερο άλλωστε εσωτερικά κατά 2.900 τ.μ. και με περισσότερες πύλες συγκριτικά με το παρελθόν. Μιλάμε για ένα πιο όμορφο αισθητικά αεροδρόμιο, με ανακαινισμένες εσωτερικές εγκαταστάσεις, με νέες αίθουσες, με ανακαινισμένους εμπορικούς χώρους και καινούργια καταστήματα!

Ήδη οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, ενώ με τα οριστικά αποκαλυπτήρια στις 20 Απριλίου, όταν θα γίνουν και τα σχετικά εγκαίνια, οι αλλαγές θα ξεδιπλωθούν στην πλήρη τους διάσταση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News