Η ασφαλτόστρωση στο κέντρο «έφερε»...παράπονα

Ηράκλειο
Η ασφαλτόστρωση στο κέντρο «έφερε»...παράπονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε και η άσφαλτος στο κέντρο του Ηρακλείου όπου μπήκαν στην τελική ευθεία τα έργα που εκτελούνται στη λεωφόρο Καλοκαιρινού.

Οι καταστηματάρχες εξ’αρχής διαμαρτύρονταν για τους ρυθμούς «χελώνας» με τους οποίους όπως υποστήριζαν προχωρούσαν οι εργασίες και το πλήγμα στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Έπεσε άσφαλτος

Ωστόσο ακόμα και αφού τα έργα προχώρησαν και έφτασαν αισίως στη διαδικασία ασφαλτόστρωσης… τα έργα δίχασαν τους εμπόρους. Προκάλεσαν γκρίνια και παράπονα σε μερίδα καταστηματαρχών αφού όπως είπαν επελέγη η Μ.Τετάρτη για να πέσει η άσφαλτος και δυσκόλεψε την πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και τα ψώνια τους.

Η πλειοψηφία πάντως σχολίασε θετικά το ρυθμό των έργων που επισπεύστηκε αφού όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν. 

Από την πλευρά της η δημοτικής αρχή Ηρακλείου προσπαθεί να επισπεύσει τα έργα ώστε να επιστρέψει η αγορά σε κανονικούς ρυθμούς και να προχωρήσει η ανάπλαση σε άλλα σημεία του κέντρου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείοι επιθέωρησε την πρόοδο των έργων και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών και στην όδο Ίδης, όπου η σκυροδέτηση έχει μπει στο τελικό της στάδιο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του , ο Δήμαρχος δήλωσε:  «Καθώς το έργο προχωρά,  συζητάμε καθημερινά με τους δημότες και τους επαγγελματίες της περιοχής, ακούμε τις παρατηρήσεις τους και όπου μπορούμε προσαρμοζόμαστε. Η ταλαιπωρία κατά την εκτέλεση μιας τόσο μεγάλης και περίπλοκης ανάπλασης, όπως είχαμε πει ευθύς - εξαρχής, ήταν δεδομένη.  Για αυτό χρειάζεται η συνεργασία και η καλή συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων  προκειμένου να ξεπεράσουμε την δύσκολη περίοδο των εργασιών με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και όταν ολοκληρωθεί το έργο να απολαύσει ολόκληρη η πόλη, τα πολλαπλά οφέλη του».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την Κυριακή του Θωμά κλείνει για τα οχήματα η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, από Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το ύψος της μικρής Έβανς καθώς θα πιάσει δουλειά ο εργολάβος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News