Δήμος της Κρήτης δε θα μπορέσει να εφαρμόσει φέτος το νέο νόμο για τα προνήπια

Ηράκλειο
Δήμος της Κρήτης δε θα μπορέσει να εφαρμόσει φέτος το νέο νόμο για τα προνήπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί στο Δήμο Μαλεβιζίου με τον πρόσφατο νόμο για τη σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες.

Σε συνάντηση της 3μερους επιτροπής του Δήμου, κοινή διαπίστωση ήταν ότι η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να εφαρμοστεί στα νηπιαγωγεία των Δημοτικών Ενοτήτων Τυλίσου και Κρουσώνα χωρίς πρόβλημα.

Ωστόσο, πρόβλημα θα υπάρξει αναμφισβήτητα στη Δ.Ε. Γαζίου για το σχολικό έτος 2018-2019, καθώς ο αριθμός των προνηπίων που πρέπει να φοιτήσουν, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από την δυνατότητα στέγασης που υπάρχει.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Σε αυτή την περίπτωση, η δυνατότητα εφαρμογής του νέου μέτρου θα εξεταστεί σε μελλοντική συνάντηση και για το σχολικό έτος 2019 – 2020, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου και από την μετεγκατάσταση των μαθητών θα απελευθερωθούν αίθουσες διδασκαλίας».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Γ. Μανουσάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Φραντζεσκάκη, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Ε. Κατσάφαρου, ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δ. Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γ. Μακράκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News