Ηράκλειο

Ποιοι είναι οι 12 Ηρακλειώτες της Κεντρικής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής»;

Συμπληρώνεται πλέον το παζλ της εσωτερικής δομής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς χθες δόθηκε επισήμως στη δημοσιότητα η σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την απόφαση του 1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή συγκροτείται με συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Στην ΚΠΕ, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, συμμετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων (ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΒΕ, τουρισμού, μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πρωτογενούς τομέα, ΟΚΕ), της Αυτοδιοίκησης, των ΑμεΑ, των μεταναστών, της ομογένειας, σημαντικός αριθμός στελεχών της νέας γενιάς, καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στην ΚΠΕ συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη με δικαίωμα ψήφου οι βουλευτές και οι διευθυντές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι ευρωβουλευτές.

Έντονο είναι και το “άρωμα” Κρήτης στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, με το Ηράκλειο μάλιστα να εκπροσωπείται από 12 μέλη. Μια 12άδα βεβαίως που απαρτίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΚΙΔΗΣΟ και άλλους πολιτικούς φορείς.

Ειδικότερα, οι 12 Ηρακλειώτες της ΚΠΕ είναι οι ακόλουθοι:

Γιώργος Αεράκης, Μαρία Δαμανάκη, Μαρία Δογιάκη-Λυράκη, Γιάννης Καραντεμοίρης, Μάνθος Λυδάκης, Κωστής Μοχιανάκης, Μενέλαος Μποκέας, Δημήτρης Μπρίμης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Ειρήνη Σενετάκη, Χρήστος Στρατάκης και Σταύρος Τζεδάκης.

Βασικό σημείο αναφοράς στη σύνθεση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπως προέκυψε από τη σχετική συμφωνία και τις λίστες των ονομάτων που παρέδωσαν τα κόμματα και οι πολιτικοί φορείς που συμμετέχουν στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής, είναι η επίτευξη ενός μείγματος ανανέωσης και εμπειρίας από “μπαρουτοκαπνισμένα” στελέχη.

Από πλευράς Ποταμιού, που μετά το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με 67 μέλη, αξιοσημείωτο είναι πως το 35% της Κεντρικής Επιτροπής είναι γυναίκες. Παράλληλα, ενδεικτικό μιας πολιτικής θεώρησης, το 87% εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ μόλις το 9% είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η ανανέωση εκφράζεται και ηλικιακά, καθώς το 58% εντάσσεται στις ηλικίες 35-55.

Ακολουθεί το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου με 50 μέλη. Στην πλειονότητά τους είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν τον πρώην πρωθυπουργό στο εγχείρημα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ανάμεσα στα ονόματα θα δει κάποιος κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011, όπως τους κ. Ρέππα, Σαχινίδη και Πετσάλνικο.

Ακολουθεί η ΔΗΜ.ΑΡ. του βουλευτή Επικρατείας Θ. Θεοχαρόπουλου, με 35 μέλη...

Σχόλια