Χάος με τις πτήσεις - Τι γίνεται στο Ηράκλειο;

Ηράκλειο
Χάος με τις πτήσεις - Τι γίνεται στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια η ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες πτήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο προκάλεσε η τεχνική βλάβη στον Eurocontrol.

Η τεχνική βλάβη στον Eurocontrol (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας) ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις περίπου στο 50% των σχεδόν 30.000 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Ωστόσο στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης» μέχρι και αυτή την ώρα, δε φαίνεται να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, με τις πτήσεις να εκτελούνται κανονικά από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου, στην προγραμματισμένη τους ώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Σήμερα, 29.500 πτήσεις αναμένονταν στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Περίπου στις μισές εξ αυτών ενδέχεται να καταγραφούν καθυστερήσεις εξαιτίας μιας βλάβης στο σύστημα» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Eurocontrol, ο οποίος νωρίτερα έκανε λόγο για μια «βλάβη στο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχυμένης Τακτικής Ροής (ETFMS)».

«Το πρόβλημα με το σύστημα εντοπίστηκε και λαμβάνονται μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα» διαβεβαίωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, που αναμένει ότι η κατάσταση θα αποκατασταθεί «έως αργά το βράδυ».

«Ωστόσο τα σχέδια πτήσης που είχαν κατατεθεί πριν από τις 12.26 ώρα Παρισιού (10.26 UTC) χάθηκαν και ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν εκ νέου σχέδια πτήσης για όλα τους τα αεροσκάφη που δεν έχουν απογειωθεί» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια άρχισαν ήδη να προειδοποιούν το επιβατικό κοινό για προβλήματα που πιθανώς θα προκύψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News