Πασχαλινό «δώρο» η απόφαση για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας

Ηράκλειο
Πασχαλινό «δώρο» η απόφαση για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους της καθαριότητας, αφού το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης κέρδισαν νέα προσωρινή διαταγή έως ότου εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που σημαίνει ότι παραμένουν στις δουλειές τους.

Τα νέα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 8/6 και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου προβλέπει ότι θα παραμείνουν μέχρι και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Η ανακοίνωση της νέας απόφασης για τους συμβασιούχους Ηρακλείου έγινε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι με το κλίμα στα δικαστήρια να είναι πανηγυρικό.

Αμέσως μετά την εκδίκαση της αίτησης των συμβασιούχων Ηρακλείου ακολουθεί διαδικασία για την εξέταση της ίδιας αίτησης απ’ τους εργαζομένους της καθαριότητας σε Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Η νέα απόφαση για προσωρινή διαταγή έρχεται μετά το μπάχαλο που είχε δημιουργηθεί από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ μέσα στο Σαββατοκύριακο που ουσιαστικά έπαψε την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής για παραμονή των συμβασιούχων με ανώτατο χρονικό όριο την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων.

Η καινούργια απόφαση δίνει περιθώριο μέχρι τους οριστικούς πίνακες, ενώ η παλαιά έδινε μέχρι τους προσωρινούς.

Η προστασία των εργαζομένων δηλαδή με τη νέα δικαστική απόφαση είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Ύστερα από ένα 48ωρο «θρίλερ», σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι παραιτήθηκαν της προηγούμενης απόφασης και κατέθεσαν νέα αίτηση η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News