Στην Κρήτη πλέον τεμαχιστής απορριμμάτων 400.000 ευρώ

Ηράκλειο
Στην Κρήτη πλέον τεμαχιστής απορριμμάτων 400.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο και ειδικότερα στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, βρίσκεται πλέον ο υπερσύγχρονος τεμαχιστής ογκωδών απορριμμάτων που προμηθεύτηκε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Το νέο μηχάνημα Caterpillar των 9.000 κυβικών, με ισχύ 425 ίππων, αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει τη δυνατότητα τεμαχισμού ογκωδών αντικειμένων και αντικειμένων οικιακής κυρίως προέλευσης, όπως είναι στρώματα, καλώδια, ξύλα διαφόρων μορφών, κλαδεμάτων, υλικών συσκευασίας, επίπλων,  προφίλ και τα τεμαχίων αλουμινίου, ελαστικών, κλπ.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χ. Μαμουλάκη

Αποκτήσαμε ένα εξαιρετικό μηχάνημα που θα λειτουργήσει ως πολύτιμο εργαλείο για τον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων. Ο συγκεκριμένος υπερσύγχρονος τεμαχιστής, θα μας βοηθήσει στη διαχείριση του μεγάλου όγκου των ανάλογων αντικειμένων που καταλήγουν στον χώρο και αναμένεται να λύσει το ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε. Σε συνδυασμό δε και με τις υπόλοιπες, σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε στον ΧΥΤΑ, στοχεύουμε σε ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας του.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξη και τη συνεργασία του σε αυτή την προσπάθεια του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., όπως επίσης και όλους τους συνεργάτες μου στον Σύνδεσμο, για το άριστο αποτέλεσμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News