Τα ανοιχτά μαγαζιά «έφεραν»… εικόνες χάους στην Καλοκαιρινού

Ηράκλειο
Τα ανοιχτά μαγαζιά «έφεραν»… εικόνες χάους στην Καλοκαιρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες... χάους επί της Λεωφόρου Καλοκαιρινού "έφεραν" τα ανοιχτά μαγαζιά σήμερα, με τους οδηγούς να τη μετατρέπουν σε ένα απέραντο πάρκινκγ, την ώρα που οι καταστηματάρχες περιμένουν τη δική τους "Ανάσταση".

Κυριακή των Βαΐων σήμερα κι ενώ πολλά από τα καταστήματα άνοιξαν κανονικά λόγω και του εορταστικού ωραρίου, το καταναλωτικό κοινό, επέλεξε να μην βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αρκεστεί απλά και μόνο σε διερευνητικές βόλτες απολαμβάνοντας στη συνέχεια ένα κρύο καφέ, με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό.

Το υποτονικό κλίμα στην αγορά του Ηρακλείου επιβεβαίωσε η εικόνα τόσο στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και Καλοκαιρινού, όσο και στην Πλατεία Λιονταριών αλλά και στις οδούς Δαιδάλου και 1866.

Τα... «κουκιά» είναι μετρημένα, λένε καταναλωτές και καταστηματάρχες του Ηρακλείου και δεν επιτρέπουν έξοδα για αγορές, τουλάχιστον προς στιγμήν. Ενώ, ίσως το δώρο του Πάσχα που θα πιστωθεί τις επόμενες ημέρες, να είναι εκείνο που θα παρακινήσει το καταναλωτικό κοινό.

Οι έμποροι, λοιπόν, εναποθέτουν για ακόμη μία φορά ελπίδες στις γιορτές, για να δουν τα ταμεία τους να «ζεσταίνονται», αν και οι ελπίδες είναι συγκρατημένες.

Τα βαφτιστήρια και οι «προμήθειες» των νονών που επιβάλλονται αυτές τις ημέρες, αφήνουν ένα περιθώριο αισιοδοξίας, το οποίο όμως δεν θα καταφέρει να αναστρέψει το επί σειρά ετών, αρνητικό κλίμα.

Η Καλοκαιρινού μετατράπηκε σε… πάρκινγκ

Την ώρα πάντως που οι καταστηματάρχες περιμένουν τη δική τους «Ανάσταση» στα ταμεία, οι επιχειρηματίες στη Λεωφόρο καλοκαιρινού βιώνουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η σημερινή εικόνα, που αντίκρισαν το τμήμα της Καλοκαιρινού που παραμένει ανοικτό, να έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ όσων επέλεξαν να σταθμεύσουν κοντά στο κέντρο για τη βόλτα τους.

Και όχι μόνο αυτό! Όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες, δε λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις που κάποιοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αφαιρούν και τα λιγοστά κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί προκειμένου να παρκάρουν οι ίδιοι… ακόμα και πάνω σε μπάρες αναπήρων.

Τα ανοιχτά καταστήματα έφεραν… αντιδράσεις

Το κυριακάτικο, προαιρετικό, άνοιγμα των καταστημάτων σημαδεύτηκε όμως και από έντονες αντιδράσεις, με σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της εργασίας την Κυριακή.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News