Tι έγινε στη δίκη για τον 31χρονο που έβγαλε φαλτσέτα σε αστυνομικό

Ηράκλειο
Tι έγινε στη δίκη για τον 31χρονο που έβγαλε φαλτσέτα σε αστυνομικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του 31χρονου άνδρα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έβγαλε... φαλτσέτα σε έναν αστυνομικό

Ο αστυνομικός φέρεται να του έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητό του, σε πολυσύχναστη λεωφόρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ο 31χρονος από τη Συρία επρόκειτο να καθίσει την Πέμπτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Νωρίτερα την προηγούμενη Δευτέρα ο κατηγορούμενος είχε λάβει τριήμερη αναβολή, όπως δικαιούται από το νόμο, και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Τελικά, η δίκη δε διεξήχθη ούτε προχθές. Κι αυτό καθώς, όπως ανέφερε μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου άνδρα, Λευτέρης Κάρτσωνας, ο εντολέας του αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης, προσδιορίζοντας τη δικάσιμο για τις 21 Ιουνίου 2018.

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν από ακριβώς μία εβδομάδα στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στο Ηράκλειο. Νωρίς το απόγευμα της 24ης Μαρτίου, ο κατηγορούμενος επέστρεφε από τη δουλειά του, επιβαίνοντας σε δίκυκλο, το οποίο οδηγούσε συνάδελφός του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δύο εργάτες, που απασχολούνταν σε εργασίες θερμομόνωσης, άρχισε να προσπερνά από τα δεξιά τα αυτοκίνητα που διέσχιζαν το δρόμο. Σύμφωνα με την επίμαχη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 31χρονου, κάποια στιγμή ένας αστυνομικός, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, προέβη σε ελαφρύ ελιγμό προς τα δεξιά, εμποδίζοντας τη διέλευση της μηχανής.

Όπως είπε στη “Νέα Κρήτη” ο δικηγόρος του 31χρονου, ο εντολέας του αναστατώθηκε από το ότι ο αστυνομικός παραλίγο να τους έριχνε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να του φωνάξει «ε, θα μας σκοτώσεις!».

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κάρτσωνα, ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του 31χρονου και του αστυνομικού, με τους δύο άνδρες να κατεβαίνουν τελικά από τα οχήματά τους.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος προέταξε τότε στον αστυνομικό μια φαλτσέτα, την οποία - σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα - είχε μαζί του, καθώς τη χρησιμοποιεί στη δουλειά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 31χρονου, ο πελάτης του δεν άνοιξε τη φαλτσέτα, παρά την πρότεινε προς το μέρος του αστυνομικού, καθώς είχε αναστατωθεί από το ότι παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος και ο συνάδελφός του.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του στον κατηγορούμενο, επιδεικνύοντάς του ταυτόχρονα την υπηρεσιακή του ταυτότητα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος παρέδωσε τότε τη φαλτσέτα στον αστυνομικό και λίγο αργότερα συνελήφθη από συναδέλφους τού τελευταίου, που έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κάρτσωνα, ο εντολέας του - ο οποίος έχει στο παρελθόν εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης - έχει μετανιώσει για ό,τι συνέβη και έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη. Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο πελάτης του έδρασε «υπό το κράτος φόβου», καθώς φοβήθηκε ότι σε περίπτωση που το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε έβγαινε από την πορεία του, θα σκοτωνόταν.

Εξάλλου, ο κ. Κάρτσωνας πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, η παρεξήγηση που οδήγησε στο δυσάρεστο συμβάν οφείλεται σε «υπερβάλλοντα ζήλο και των δύο πλευρών». Ωστόσο, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να βλάψει τον αστυνομικό, κάτι που φάνηκε από το ότι δεν άνοιξε τη φαλτσέτα που έβγαλε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News