Με πανό και συνθήματα ζήτησαν μόνιμους εκπαιδευτικούς

Ηράκλειο
Με πανό και συνθήματα ζήτησαν μόνιμους εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και δωρεάν παιδεία ζήτησαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Υψώνοντας πανό διαμαρτυρήθηκαν για την «ομηρία» πολλών εκπαιδευτικών και την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, ενώ πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές συμμετείχαν και στην απεργία που έχει εξαγγελθεί.

Οι εκπαιδευτικοί συνάντησαν και τον Περιφερειάρχη Κρήτης. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. πραγματοποιεί 24ωρη απεργιακή δράση με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2018-19, που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Παρέμβαση εκπαιδευτικών Ν.Ηρακλείου κάποια από τα αιτήματα είναι:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Γ.Σ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΟΛΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ - ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ - ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ Ο.Ο.Σ.Α ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ Ε.Ε ΚΑΜΙΑ «ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ -ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

«Την στήριξη και προώθηση των αιτημάτων τους προς την κυβέρνηση ζήτησαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίσκεψή τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Προηγήθηκε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην πλατεία Ελευθερίας όπου ζήτησαν μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και διορισμό όλων των αναπληρωτών, δασκάλων και καθηγητών καθώς και αυξήσεις των δαπανών για την παιδεία, μαζί με σειρά κλαδικών αιτημάτων.

Ο κ. Αρναουτάκης είπε πως θα παρουσιάσει και θα στηρίξει τα αιτήματά τους σε συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών ώστε να προωθηθούν από το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ στην κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News