Πώς μπορούμε να «γυμνάσουμε» τον εγκέφαλό μας & να διαχειριζόμαστε τον πόνο;

Ηράκλειο
Πώς μπορούμε να «γυμνάσουμε» τον εγκέφαλό μας & να διαχειριζόμαστε τον πόνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πολυαναμενόμενη διάλεξη με θέμα «Στρατηγική διαχείριση πόνου» και με κεντρικό ομιλητή τον Έλληνα με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, στρατηγικό σύμβουλο και καθηγητή θεωρίας παιγνίων και νευροεπιστημών, Νίκο Λυγερό.

Η ομιλία που πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς είχε μεγάλη συμμετοχή κοινού, εκπροσώπων φορέων και θεσμών, γιατρών και καθηγητών ιατρικής.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυγερός «ο εγκέφαλός μας είναι πολύ πιο έξυπνος, εξελιγμένος και ευαίσθητος απ’ ότι νομίζουμε, και κατά συνέπεια πιο ευάλωτος. Όμως αν του μάθουμε μερικές τακτικές, τεχνικές και μεθοδολογία, είναι ο ίδιος που μαθαίνει να αντιμετωπίζει και να διαχειρίζεται κάτι (σ.σ. τον πόνο) το οποίο δεν ξέρει να κάνει φυσιολογικά.»

Ο χαρισματικός ομιλητής έδωσε επίσης έμφαση στη σπουδαιότητα την οποία έχει για τη θεραπεία η σχέση και ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ θεραπευτή και πάσχοντα, η οποία προϋποθέτει όχι την συμπάθεια αλλά την εμπάθεια, δηλαδή το να νιώθει ο θεραπευτής αυτό που νιώθει ο πάσχων, βάζοντας έτσι σε πρώτη θέση τη διάσταση της ανθρωπιάς.

Τη διάλεξη διοργάνωσε το κέντρο φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και ολιστικής θεραπείας «Κτησίας Αποκατάσταση» στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του.

Το κέντρο Κτησίας εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε το άνοιγμα αυτό στην κοινωνία του Ηρακλείου όπου ζει και λειτουργεί, με διάθεση συνεισφοράς και στόχο τη διεύρυνση της οπτικής και γνώσης όλων μας στο ευαίσθητο πεδίο της διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News