Ηράκλειο

Αεροπλάνο πέρασε «ξυστά» από τον Κούλε και το λιμάνι

Προβλήματα και στις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκάλεσε το φαινόμενο με την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη.

Κι ενώ αυτή τη βδομάδα το πέρασμα της σκόνης ήταν σαφώς πιο ήπιο αναφορικά με το ακραίο, πρωτοφανές «πορτοκαλί» φαινόμενο της περασμένης εβδομάδας, εν τούτοις υπήρξε πιλότος πτήσης της Πολιτικής Αεροπορίας που «τα βρήκε πολύ σκούρα».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «δεν παρουσιάστηκαν καθόλου προβλήματα στις υπόλοιπες πτήσεις παρά μόνο σε αυτή που καταγράφεται στο video».

Πολίτες – κάτοικοι αυτής της πόλης κατέγραψαν μέσα από τη Μαρίνα στο λιμάνι την εικόνα με το αεροπλάνο να κάνει κύκλους πάνω από την πόλη. Μάλιστα από τον αερολιμένα Ηρακλείου αναζήτησαν την τροχιά του αεροσκάφους στα ανάλογα συστήματα που καταγράφουν τις πτήσεις και είδαν ότι έκανε επανειλημμένες διελεύσεις πάνω από το Ηράκλειο.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Ανόβερο της Γερμανίας, είχε επιχειρήσει και το πρωί της Τρίτης να προσγειωθεί στο «Ν. Καζαντζάκης». Δεν ήταν όμως επιτυχημένες οι προσπάθειες προσγείωσης κι έτσι κατευθύνθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» και το απόγευμα, μετά από μερικούς κύκλους ξανά πάνω από το Ηράκλειο και το βόρειο λιμενοβραχίονα, κατάφερε να τροχοδρομήσει με επιτυχία και τελικά να προσγειωθεί.

Μετά από μια μικρή ταλαιπωρία στον αέρα εξαιτίας ενός παράξενου καιρικού φαινομένου οι Γερμανοί επιβάτες είναι επιτέλους σε θέση να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Δείτε video και φωτογραφίες από τα τους κύκλους που έκανε η πτήση πάνω από το Ηράκλειο:

Σχόλια