default-image

Μαθητική εκδρομή με έντονη «παρουσία» σκόνης προκάλεσε ανησυχία σε γονείς

Ηράκλειο
Μαθητική εκδρομή με έντονη «παρουσία» σκόνης προκάλεσε ανησυχία σε γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έφτανε η «επέλαση» της σκόνης από την Κρήτη, οι γονείς δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου αντιμετώπισαν ένα ακόμα πρόβλημα που προκάλεσε παράπονα και προβληματισμό.

Με απόφαση του σχολείου και εν μέσω αφρικανικής σκόνης, τα παιδιά πήγαν εκδρομή διασχίζοντας όχι μόνο μια μεγάλη απόσταση αλλά και περπατώντας καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής και την επιστροφή, γεγονός που θα μπορούσε να γίνει μια άλλη μέρα και όχι τη συγκεκριμένη όπου υπήρχε προειδοποίηση για υπέρβαση ορίων σε αιωρούμενα σωματίδια και σημαντική επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Γονιός που επικοινώνησε με το neakriti.gr επισήμανε ότι τα παιδιά διέσχισαν μια απόσταση χιλιομέτρων περπατώντας, καταπονήθηκαν και εκτέθηκαν στην επιβαρυμένη ατμόσφαιρα γεγονός που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η σκόνη μάλιστα μεταφέρει βαρέα μέταλλα και καλό είναι να αποφεύγεται η εισπνοή της.

«Θα έπρεπε να γίνει άλλη μέρα»

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κ.Αποστολάκη «δεν είχα ενημερωθεί για την εκδρομή καθώς η άδεια για εκδρομές εντάσσονται στον καθημερινό προγραμματισμό των σχολείων, εκτός από τις ημερήσιες που εγκρίνονται από την Πρωτοβάθμια. Εάν είχα ερωτηθεί θα έλεγα να γίνει η εκδρομή μια διαφορετική μέρα. Πάντως υπήρχε μια συγκεχυμένη εικόνα για τη σκόνη και τα σχολεία έκλεισαν μόνο στο Οροπέδιο Λασίθιου αφού στις άλλες περιοχές δεν κρίθηκε απαραίτητο. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας εφιστούσε την προσοχή κυρίως σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα».

Ο κ.Αποστολάκης θα ζητήσει την Τρίτη αναλυτική ενημέρωση για το θέμα ενώ από το σχολείο κρίθηκε ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την συμμετοχή των μαθητών στην εκδρομή.

Αυτό που τονίζουν όμως γονείς είναι ότι η εκδρομή θα μπορούσε να γίνει μια άλλη ημέρα αφού η βλαβερή και άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας σκόνη μας εγκαταλείψει, χωρίς να υποβληθούν στην ταλαιπωρία αυτή οι μαθητές. Έτσι κι αλλιώς παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να προστατεύονται και να βρίσκονται σε επιφυλακή. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News