Κίνδυνος- θάνατος το κρέας που θα κατέληγε στα πιάτα καταναλωτών

Ηράκλειο
Κίνδυνος- θάνατος το κρέας που θα κατέληγε στα πιάτα καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άκρως επικίνδυνο φορτίο που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις εάν κατέληγε στα πιάτα καταναλωτών, κατασχέθηκε το πρωί του Σαββάτου και λίγες εβδομάδες πριν το Πάσχα, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ένας άνδρας μετέφερε 236 κιλά κρέατο ,μοσχάρι, κοτόπουλο και αρνί, με ένα φορτηγό-βανάκι χωρίς ψυγείο με κίνδυνο αλλοίωσης του ευπαθούς προϊόντος το οποίο έτσι κι αλλιώς κρίθηκε ακατάλληλο προς κατανάλωση.  

Με την άφιξη του πλοίου έγινε έλεγχος των λιμενικών στο βανάκι και έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά στο επικίνδυνο φορτίο το οποίο κατασχέθηκε. Άμεσα κλήθηκε η Κτηνιατρική υπηρεσία και ο Πακιστανός συνελήφθη ωστόσο λίγο αργότερα με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Πάντως όπως ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες και ο παραλήπτης που είναι ο ομοεθνής, οι Πακιστανοί συνηθίζουν να αγοράζουν κρέας από δικά τους κρεοπωλεία.

Και πρόστιμο 14.200 ευρώ

Πάντως στον οδηγό του οχήματος επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο 14.200 ευρώ. Συγκεκριμένα από το Τμήμα Τροχαίας του Λιμεναρχείου εντοπίστηκαν αρκετές παραβάσεις καθώς το όχημα είχε κριθεί υπέρβαρο, υπήρξε αλλαγή χρήσης (καθώς δεν θα έπρεπε να μεταφέρει κρέας) και εντοπίστηκε σωρεία άλλων παραβάσεων.

Οι έλεγχοι στο χώρο όπου φορτώνονται και εκφορτώνονται τα φορτία στα πλοία συνεχίζονται εντατικά.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News