Με τον υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Βιάννου

Κρήτη
Με τον υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο υπουργείο Εσωτερικών έγινε η συνάντηση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη με τον υπουργό Παναγιώτη Σκουρλέτη για τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα του Δήμου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για θέματα που αφορούν στην έλλειψη προσωπικού του Δήμου και ειδικότερα στην Τεχνική Υπηρεσία, η οποία πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με ειδικότητες μηχανικών.

Εκκρεμεί ήδη αίτημα του Δήμου για έγκριση από το υπουργείο στον προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Ο δήμαρχος Βιάννου αναφέρθηκε, επίσης, στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, η συντήρηση των δικτύων άρδευσης-ύδρευσης κ.λπ.

Ο υπουργός ενημέρωσε το δήμαρχο για τη συνέχεια της χρηματοδότησης των μικρών ορεινών Δήμων, που εντάσσεται και η Βιάννος με οικονομική ενίσχυση 220.900,00 ευρώ για δεύτερη συνεχή χρονιά, αλλά και για το πρόγραμμα “Φιλόδημος I και II”, στο οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων, όπως αγροτική οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης, βιολογικών καθαρισμών κ.λπ.

Για το θέμα του προσωπικού, ο υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει, δηλώνοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ειδικότητες μηχανικών εντός του 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News