default-image

Λαθραία τσιγάρα με το...τσουβάλι βρέθηκαν σε σπίτι

Ηράκλειο
Λαθραία τσιγάρα με το...τσουβάλι βρέθηκαν σε σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά 680 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία θα χάριζαν κέρδη εκατοντάδων ευρώ σε όσους τα είχαν την κατοχή της, κατασχέθηκαν στο Ηράκλειο.

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 52 ετών και ένας 66χρονος Έλληνας συνελήφθησαν την Πέμπτη στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με αρ. 45 του Π.Κ.

Ο 33χρονος αλλοδαπός- για τον οποίο υπήρχε πληροφορία ότι διακινεί λαθραίο καπνό που έφερνε ταξιδεύοντας με πλοίο- εντοπίστηκε τη στιγμή που έβγαινε του 66χρονου και του 52χρονου αλλοδαπού . Στην κατοχή του είχε μία νάιλον σακούλα που περιείχε 10 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες καπνού, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 66χρονου και του 52χρονου αλλοδαπού παρουσία δικαστικής λειτουργού εντοπίστηκαν 670 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 85 λαθραίες συσκευασίες καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν 680 πακέτα τσιγάρων, ενενήντα πέντε συσκευασίες καπνού των 50 γραμ. η κάθε μία , 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News