Ηράκλειο

Ζητούν έκτακτο επίδομα ανεργίας ενόψει Πάσχα

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος ανεργίας για τους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους ζητά το Σωματείο Ξενοσοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, ενόψει Πάσχα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τα τέλη Ιανουαρίου και μέχρι τον τρέχοντα μήνα, Απρίλιο, οι εποχιακά εργαζόμενοι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν έχουν λάβει εισόδημα, με αποτέλεσμα – όπως οι ίδιοι αναφέρουν – να μην δύνανται να εορτάσουν τη γιορτή του Πάσχα.

Μάλιστα, το Σωματείο έχει ήδη στείλει αίτημα για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ στον αρμόδιο Υπουργό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο μας ενόψει Πάσχα ζητά από την Κυβέρνηση (έχουμε στείλει ήδη σχετικό αίτημα στην Υπουργό Εργασίας) και από την Υπουργό Εργασίας την καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για τους άνεργους ξενοδοχοϋπάλληλους, όπως γίνεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Με επίδομα ανεργίας τριών μηνών οι εποχιακά ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν μείνει από τέλος Ιανουαρίου χωρίς ένα ευρώ εισόδημα. Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος είναι μαύροι μήνες για τις οικογένειες μας.

Περιμένουμε να αρχίσουμε δουλειά περί τα τέλη Απριλίου να πληρωθούμε αν πληρωθούμε τέλος Μαΐου και όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν ενδιαφέρεται πως θα ζήσουμε.

Γι’ αυτό ζητούμε και απαιτούμε από τον ΟΑΕΔ άμεση καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος ανεργίας ενόψει Πάσχα για να μπορέσουμε να περάσουμε τουλάχιστον αυτές τις ημέρες, διαφορετικά όχι τραπέζι Πάσχα θα έχουμε αλλά και ούτε λαμπάδα θα μπορέσουμε να πάρουμε στα παιδιά μας.

Το παρόν έγγραφο θα το κοινοποιήσουμε και στους Βουλευτές του Ηρακλείου ζητώντας την στήριξη τους, θεωρούμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και θα πρέπει να ικανοποιηθεί.

 

Σχόλια