Πανηγυρική αθώωση των «16» για την κομπίνα στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Πανηγυρική αθώωση των «16» για την κομπίνα στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώοι κρίθηκαν άπαντες οι κατηγορούμενοι που δικάζονταν για την υπόθεση της κλοπής τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου που φέρεται να είχε σημειωθεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια, στο ΠΑΓΝΗ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης απήλλαξε και τους 16 κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο.

Σημειώνεται ότι η το δευτεροβάθμιο δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, η οποία νωρίτερα σήμερα πρότεινε την απαλλαγή και των 16 ατόμων από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας ανέφερε ότι η κλοπή του πετρελαίου όντως έγινε, ωστόσο δεν αποδεικνύεται ότι τελέστηκε από τους κατηγορούμενους.

H δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για σήμερα Πέμπτη 22/3.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2017, είχε κρίνει ένοχα τα 16 από τα 17 άτομα που δικάζονταν. Το δικαστήριο είχε επιβάλει στον κάθε έναν από τους καταδικασθέντες ποινή κάθειρξης 10 ετών. Έδωσε, ωστόσο, αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, κάτι που σημαίνει ότι παρέμεναν ελεύθεροι.

Η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο δεν είχε υιοθετήσει τότε την απαλλακτική για τους κατηγορούμενους πρόταση του εισαγγελέα, είχε προκαλέσει οξείες αντιδράσεις, με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους να εκτιμούν ότι οι εντολείς τους θα αθωωθούν σε δεύτερο βαθμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News