Ηράκλειο

Έκλεισαν επιχειρήσεις επειδή... κόπηκαν από λάθος 1.200 γραμμές τηλεφώνου!

Απίστευτη καταγγελία επιχειρηματιών της ΒΙ.ΠΕ

Άκρως… ελληνικό φαινόμενο ήταν το περιστατικό που συνέβη στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των επιχειρηματιών, 1.200 γραμμές του ΟΤΕ κόπηκαν από λάθος εργολάβου της Περιφέρειας καθώς στη διάρκεια έργων ,τέθηκαν εκτός εκατοντάδες γραμμές.Υπεράνθρωπη είναι η προσπάθεια υπαλλήλων του ΟΤΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη κόντρα στις δύσκολες συνθήκες και τους ανέμους. 

Μεγάλες επιχειρήσεις ουσιαστικά έκλεισαν και όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες για όσους δεν έχουν «μπακ απ» έχουν παγώσει έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά.

Ακόμη και μια γραμμή της Πυροσβεστικής τέθηκε εκτός και ευτυχώς έχει περισσότερες από μία, καθώς δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς τηλέφωνα εν μέσω πυρκαγιών και θυελλωδών ανέμων.

"Κόπηκαν εκοτοντάδες γραμμές"

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία κ.Ανυφαντάκη που μίλησε στο neakriti.gr «το πρωί της Τετάρτης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έγιναν έργα  και όπως μας είπαν μια τσάπα έκοψε από λάθος τις κεντρικές παροχές του ΟΤΕ σε δύο σημεία. Το αποτέλεσμα ήταν εκοτοντάδες συνδέσεις να μείνουν εκτός, μέσα σε αυτές και μισθωμένα δίκτυα μεγάλων εταιρειών .Εμείς ουσιαστικά έχουμε κλείσει από την Τετάρτη το υποκατάστημα. Έχει πέσει ο σέρβερ και η ζημιά για μας είναι τεράστια . Σιγά, σιγά συνδέουν ξανά ζεύγη». 

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση, η οικονομική ζημία είναι τεράστια αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να δουλέψουν αλλά ούτε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες και υπάρχει η σκέψη να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Λάθος του εργολάβου της Περιφέρειας

Όπως προέκυψε συνεργείο εργολάβου της Περιφέρειας διαμόρφωσε λάκκους για να γίνει δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και είχε ζητήσει για τις ανάγκες των έργων σχεδιάγραμμα από τον ΟΤΕ για τα σημεία από τα οποία περνάνε καλώδια. Ωστόσο το συνεργείο προχώρησε στα έργα έχοντας στα χέρια του μη αναλυτικό σχεδιάγραμμα και χωρίς να περιμένει -όπως όφειλε- τεχνικό του ΟΤΕ ο οποίος με ειδικό μηχάνημα υποδεικνύει το σημείο από όπου περνάνε καλώδια . Το αποτέλεσμα ήταν το συνεργείο να κόψει καλώδιο με 1.600 γραμμές, εκ των οποίων οι 1.200 είναι ενεργές και η μισή ΒΙΠΕ να μείνει χωρίς τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων κ.Ξυλούρη  πρόκειται για λάθος συντονισμό των υπηρεσιών. Το μεγαλύτερο μέρος της βλάβης εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα.  

Τεράστια οικονομική ζημία

Σύμφωνα με τον κ.Ανυφαντάκη «εξετάζουμε με το νομικό μας τμήμα πως θα κινηθούμε. Μένουμε αναγκαστικά κλειστοί και μάλιστα αυτή την περίοδο που ανοίγουν τα ξενοδοχεία . Και κλείνει όλο το δίκτυό μας στη Ρόδο και στο Ηράκλειο .Κι αυτό γιατί τα υποκαταστήματα επικοινωνούν μέσω κεντρικού σέρβερ . Η ζημιά είναι τεράστια γιατί μιλάμε για μεγάλες εταιρίες. Εδώ κάθονται 18 άτομα και δεν μπορώ να εξυπηρετήσω τους πελάτες. Και μιλάμε όχι για μια απλή γραμμή αλλά για μισθωμένο κύκλωμα για το οποίο πληρώνουμε 800 ευρώ το μήνα για να έχουμε δικό μας κύκλωμα».

Οι επιχειρηματίες της Βιομηχανικής θα έχουν επαφές μεταξύ τους μέσω του Συνδέσμου αλλά ήδη όπως αναφέρουν η ζημιά έχει γίνει και δύσκολα - για όσους δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση- θα καλύψουν το χαμένο χρόνο.

 

Σχόλια