«Κάναμε την αγάπη πράξη» για 2.100 άπορες οικογένειες

Ηράκλειο
«Κάναμε την αγάπη πράξη» για 2.100 άπορες οικογένειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ώριμο τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της επιβίωσης η «Διακονία της Αγάπης» με ένα λαμπρό έργο προσφοράς και αλληλεγγύης. Η ΚΡΗΤΗ TV κάνει πράξη την αγάπη για μία από τις σημαντικότερες δομές αλτρουισμού στην πόλη μας.

Στα οκτώ χρόνια τώρα που η Ελλάδα περιδινίζεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση με αμέτρητες κοινωνικές διαστάσεις, η Κρήτη και το μεγάλο της αστικό κέντρο το Ηράκλειο, δεν λείπουν από το κάδρο της φτώχειας, των άστεγων, των οικογενειών που καταστράφηκαν από την μια μέρα στην άλλη, αλλά και μιας κοινωνίας που παρά την αλλαγή δεδομένων με περισσή καχυποψία, ακόμη και ρατσισμό, εξακολουθεί από φιλότιμο και αλληλεγγύη να προσφέρει έστω κι ένα πιάτο φαγητό.

Αυτών ακριβώς των συνθηκών, είναι γέννημα η κοινωνική δράση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στα πλαίσια του Φιλόπτωχου Ταμείου, η «Διακονία της Αγάπης» από το 2011.

Ο Γιώργος Σαχίνης συναντά τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και μαζί συζητούν για την καθημερινή αγωνία των εθελοντών της δομής ώστε να γεμίσουν τα ράφια με λίγα τρόφιμα. Στις 2.100 ανέρχονται οι οικογένειες των συμπολιτών μας που ξεγελούν την ανέχεια με ένα κομμάτι ψωμί, με ένα στοιχειώδες αξιοπρεπές τραπέζι, από τη «Διακονία της Αγάπης».

Η «Διακονία της Αγάπης» δέχεται τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις ανάγκες κάθε εποχής όπως π.χ. σχολικά, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια. Όλα αυτά αποτελούν μια ανάσα σε όσους αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά για την επιβίωση, όπως επισημαίνει στην εκπομπή ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Μεθόδιος Βερνιδάκης.

«Έχουμε τρομερή ανάγκη από τρόφιμα γιατί ο άλλος θέλει φαγητό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Επίσης έχουν ανάγκη να τους ακούσουμε. Δεν μιλάμε, δεν ακούμε τον άλλο πλέον. Ενώ εμάς ο σκοπός μας είναι και να ακούμε τον άλλο, να στεκόμαστε δίπλα στο πρόβλημα του. Δεν είναι λύση ούτε Εκκλησία να δίνουμε μόνο μία τσάντα», λέει η επικεφαλής της δομής Κική Φανιουδάκη.

«Παράλληλα στο κτήριο λειτουργεί και γραφείο ευρέσεως εργασίας για τους άνεργους», επισημαίνει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Γιώργος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και συμπορευτής στο μακρύ ταξίδι της δομής. Σαράντα κυρίες εργάζονται οικειοθελώς επτά ημέρες την εβδομάδα προκειμένου να απαλύνουν λίγο τον πόνο και να τη μοναξιά όσων συνανθρώπων μας υποφέρουν δίπλα μας κλεισμένοι στον εαυτό τους.

Οι ανάγκες είναι συνέχεια αυξανόμενες. Η εκπομπή παρουσιάζει την κραυγή αγωνίας όλων όσων απευθύνουν έκκληση ώστε να ακολουθήσετε τα βήματα μας και να κάνετε κι εσείς πράξη την αγάπη για να στηρίξουμε όλοι μαζί δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News