default-image

Πως θα διαχειριστούμε ιδανικά τα στερεά απόβλητα;

Ηράκλειο
Πως θα διαχειριστούμε ιδανικά τα στερεά απόβλητα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κορυφαίους ομιλητές απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του διήμερου Συνεδρίου με θέμα «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα παρουσιαστούν οι διεθνείς τάσεις προώθησης πολιτικών κυκλικής οικονομίας καθώς και οι προοπτικές εφαρμογής τους σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Βασικοί στόχοι του Συνεδρίου είναι να υπάρξει μια ευρεία ενημέρωση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, αλλά και να αναδειχτούν οι ευκαιρίες που αναδύονται από την αλλαγή του θεσμικού και χρηματοδοτικού πλαισίου των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Παράλληλα, να παρουσιαστούν οι βέλτιστες πρακτικές και να γίνει μια διευρυμένη συζήτηση για το σχεδιασμό των απαιτούμενων υποδομών, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Δήλωση Προέδρου Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη

Λίγες μέρες πριν από την πραγματοποίηση μιας σπουδαίας συνάντησης ανταλλαγής εμπειριών, προτάσεων και πρακτικών στο Ηράκλειο, αισθανόμαστε ήδη τον θετικό αντίκτυπο που δημιουργεί αυτή η πρωτοβουλία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χαιρόμαστε που θα έχουμε κοντά μας εξαιρετικά έμπειρα στελέχη που μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες κατευθύνσεις, όπως επίσης και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, Περιφερειακής και Τοπικής, για να αναδείξουν τα δικά τους σχέδια, τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, που έθεσαν το Συνέδριο υπό την αιγίδα των κορυφαίων αυτοδιοικητικών θεσμών του τόπου μας, όπως επίσης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη συνεργασία μας.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 29 Μαρτίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εισηγήσεων.

Η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Συνεδρίου, στη δ/νση: https://esdak.gr/category/conference/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News