Ξανά στο εδώλιο για το αιματηρό φονικό στα Μάλια

Ηράκλειο
Ξανά στο εδώλιο για το αιματηρό φονικό στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από τη φονική συμπλοκή που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013, στα Μάλια, μεταξύ Βρετανών τουριστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 19χρονος Matthews Burton, ξυπνούν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο θα καθίσει για να δικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- ένας 23χρονος -σήμερα- Βρετανός, ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον αδικοχαμένο συμπατριώτη του.

Το Νοέμβριο του 2014, ο 23χρονος δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, το οποίο τον απήλλαξε από την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του αείμνηστου Matthews Burton.

Στον 23χρονο είχε επιβληθεί τελικά ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της συμπλοκής. Η αθωωτική για τον 23χρονο απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (4-3).

Λίγες ημέρες μετά, ωστόσο, ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης όσον αφορά στο σκέλος της απαλλαγής του 23χρονου από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είχαν καθίσει άλλοι 17 Βρετανοί.

Από αυτούς, απαλλάχθηκαν όλοι εκτός από δύο: Ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών με αναστολή για συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για συμπλοκή.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η δίκη που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, αφορά μόνο στον 23χρονο κατηγορούμενο.

(Στη φωτογραφία η μητέρα του Βρετανού δράστη της αιματηρής συμπλοκής στα Μάλια.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News