default-image

ΠΑΓΝΗ: Πως στήθηκε η κομπίνα των 25.000 ευρώ με φόντο τον ξενώνα

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Πως στήθηκε η κομπίνα των 25.000 ευρώ με φόντο τον ξενώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μεμονωμένα φαινόμενα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, έκανε λόγο ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Τασσόπουλος.

Εξάλλου, ο κ. Τασσόπουλος τόνισε ότι στο ΠΑΓΝΗ γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι - σε όλα τα επίπεδα - όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς, σχολιάζοντας τη νέα περίπτωση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”.

Ειδικότερα, ο κ. Τασσόπουλος αναφέρθηκε στα επίμαχα κρούσματα, χαρακτηρίζοντάς τα μεμονωμένα.

«Θεωρώ ότι είναι μεμονωμένα και ότι δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά και δίνουν τις δικές τους “μάχες” για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Γιάννη Τασσόπουλο, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν τους σχετικούς ελέγχους.

«Είναι ένα εσωτερικό θέμα που αφορά τη διασφάλιση των εσόδων του οργανισμού μας», δήλωσε ο κ. Τασσόπουλος. «Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες και γίνονται έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα, όπως είχαμε πει μετά και το πρόσφατο περιστατικό», είπε με νόημα ο Γιάννης Τασσόπουλος.

«Αυτό πρέπει να γίνεται από κάθε οργανισμό. Να γίνονται εσωτερικοί έλεγχοι, όπως συμβαίνει στις τράπεζες και σε άλλους οργανισμούς, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα έσοδα του κάθε οργανισμού πηγαίνουν εκεί που πρέπει», υπογράμμισε, κλείνοντας, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

Πως αποκαλύφθηκε η κομπίνα

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποκάλυψη της... έξυπνης “κομπίνας” της υπαλλήλου, η οποία φέρεται να κατακρατούσε χρήματα από τα απογευματινά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ, η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες μια ακόμη περίπτωση κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, η οποία, μάλιστα, μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι ιδιοποίηση αρκετά σημαντικών ποσών από υπάλληλο του νοσοκομείου.

Η εν λόγω υπόθεση αφορά στην υπηρεσία παροχής διαμονής στους ξενώνες του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στους συγγενείς ασθενών που έρχονται από μακριά στο Ηράκλειο και δεν έχουν πού να διαμείνουν.

Τους δύο τελευταίους μήνες, στο τμήμα που διαχειρίζεται τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους ξενώνες του Ιδρύματος “Στ. Νιάρχος”, η υπάλληλος που εργαζόταν εκεί απουσίαζε, καθώς βρίσκεται εκτός εργασίας με αναρρωτική άδεια. Ο αντικαταστάτης της για τους δύο αυτούς μήνες απέδωσε ένα ποσό περί τα 3.000 ευρώ, ενώ φαίνεται ότι τους προηγούμενους μήνες... δεν υπήρχε αυτή η κανονικότητα. Τα συνολικά έσοδα των ξενώνων υπολογίζεται ότι θα έπρεπε να είναι περίπου 14.000 ευρώ ετησίως, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά που αποδίδονταν την τελευταία τριετία υστερούσαν δραματικά σε σχέση με αυτό το ποσό.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι υπηρεσίες του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις οποίες το σύνολο του ποσού που φαίνεται να λείπει από τα ταμεία του νοσοκομείου δεν είναι μικρότερο από 25.000 ευρώ, ενώ ίσως είναι και αρκετά μεγαλύτερο.

Η διοίκηση έχει διατάξει έρευνα για την υπόθεση, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει περίπτωση ιδιοποίησης χρημάτων από την υπάλληλο ή από οποιονδήποτε άλλον και πόσα ήταν αυτά τα χρήματα. Μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα από την έρευνα, η υπάλληλος - η οποία βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια - έχει τεθεί σε αργία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News