Φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο Φόδελε

Ηράκλειο
Φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο Φόδελε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου μετά από φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Φόδελε. Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στη 1:07 το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη διασταύρωση προς το Φόδελε, πριν το χωριό.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε άμεσα με πέντε οχήματα και 14 πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης. Παράλληλα, τις ενέργειες κατάσβεσης συνδράμει και ένα μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλαμιές. Ωστόσο το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν τόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και τα καλάμια που αποτελούν ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία από την Παρασκευή 16 Μαρτίου αναμένεται ενίσχυση των νοτιάδων σε ολόκληρο το νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πυροσβεστική υπηρεσία παρακαλεί να αποφεύγονται οι καύσεις στην ύπαιθρο και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εργασίες που εκτελούμε στην ύπαιθρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News