«Στερεύει» ο Αποσελέμης - Στροφή των δήμων στις γεωτρήσεις

Κρήτη
«Στερεύει» ο Αποσελέμης - Στροφή των δήμων στις γεωτρήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση προ φράγματος Αποσελέμη επανέρχονται μετά από αρκετά χρόνια οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, οι οποίοι πλέον ενεργοποιούν παλιές και νέες γεωτρήσεις προκειμένου να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα έλλειψης νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε οι ανάγκες εκτοξεύονται στα ύψη.

Μετά τη βόμβα για το «λουκέτο» στο Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο πλέον θα παρέχει νερό μόλις 3 μέρες το μήνα στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, κόκκινο καμπανάκι χτυπά στις αντίστοιχες ΔΕΥΑ για τη λήψη έκτακτων μέτρων για το νερό με φόντο τη τραγική πραγματικότητα στο μεγαλύτερο υδρευτικό έργο της Κρήτης.

Δεν υπήρξε σωστή διαχείριση του νερού του Φράγματος τα προηγούμενα χρόνια, υποστήριξε ο Φώτης Καζάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου που δίνει ο Οργανισμός γύρω από την ολοκλήρωση του έργου της σήραγγας Οροπεδίου.

Ο σχεδιασμός είναι το λιγοστό νερό του Φράγματος να δοθεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με τους Δήμους να βάζουν μπρος γεωτρήσεις μπροστά στο ανησυχητικό φαινόμενο της λειψυδρίας, οπότε θα είναι έντονη η δυσαρέσκεια δημοτών για την έλλειψη νερού.  Νερό εκ περιτροπής έρχεται πολύ σύντομα στον τουριστικό δήμο της Χερσονήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News