Στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Ηράκλειο
Στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ευτυχή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Τουρκίας πήρε η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Έπειτα από πρόταση του Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, οι ιερείς αποφάσισαν ομόφωνα να μνημονεύονται τα ονόματα των δύο στρατιωτικών στην Ιερά Πρόθεση κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Δηλαδή, οι ιερείς θα εύχονται και θα παρακαλούν ώστε τα δύο παλικάρια μας (Άγγελος Μητραιτώδης και Δημήτρης Κουκλατζής) να επιστρέψουν σύντομα σώα και υγιή από τις φυλακές της Τουρκίας.

Την σχετική ενημέρωση έκανε με επιστολή του ο κ. Νίκος Φλεμετάκης προς τον Μητροπολίτη Ανδρέα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Φλεμετάκης αναφέρει:

Η ομόφωνη απόφαση όλων των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σας, επι της προτάσεώς ΣΑΣ, να μνημονεύονται στην ΙΕΡΑ ΠΡΟΘΕΣΗ, τα ονόματα των δύο στρατιωτικών, Άγγελου (Μητραιτώδη) και Δημήτρη (Κουκλατζή,), οι οποίοι κρατούνται από τις Τουρκικές αρχές αποδεικνύει πράξη κατά ΧΡΙΣΤΟΝ και το μεγαλείο, με το οποίο διακοσμείται η Υμετέρα ανθρώπινη και χριστιανική ψυχή, ως και όλων των ιερέων.

Η φιλοπατρία, η αλληλεγγύη, η άδολη χριστιανική αγάπη, η συμπαράσταση, η φιλαλληλία, η συμπόνια, η Χριστιανική διδασκαλία και η έμπρακτη ψυχολογική στήριξη των οικογενειών των δυο στρατιωτικών..  ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ  ΤΩΝ!!! 

Με την σκέψη και την πρακτική αυτήν εφαρμογή της Υμετέρας  αποφάσεως καταρρίπτονται κάθε είδους ερωτηματικά και απορίες περί της Ορθοδοξίας μας και μετατρέπονται σε ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ.

Θερμώς συγχαίρομεν  και ευχαριστούμε Υμάς και προσευχόμεθα υπέρ υγείας και μακροημέρευσης, ως και δια την ταχείαν απελευθέρωση των δύο συμπατριωτών μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News