default-image

Σε ένα χρόνο η δίκη για τον ξυλοδαρμό μαθητών

Ηράκλειο
Σε ένα χρόνο η δίκη για τον ξυλοδαρμό μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα διεξαχθεί τελικά η δίκη για τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία που φέρεται να είχε σημειωθεί σε βάρος δύο Κρητικών μαθητών, το Φεβρουάριο του 2014, στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, η Έδρα ανέβαλε τη δίκη για τις 7 Μαρτίου του 2019. Η αναβολή δόθηκε καθώς απουσίαζε ένας εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης. Πρόκειται για τον οδηγό του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, οι οποίοι φέρονται να έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2014: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου, το οποίο μετέφερε μαθητές από χωριά της ενδοχώρας του νομού στο Ηράκλειο.

Οι τέσσερις άνδρες φέρονται να εξανάγκασαν δύο μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο να βγουν από αυτό. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να τράβηξαν με τη βία από τα χέρια τούς μαθητές. Αφού οι τελευταίοι βγήκαν από το λεωφορείο, οι τέσσερις Κρητικοί φέρονται - μαζί με άλλα άτομα, τα οποία παραμένουν άγνωστα στις Αρχές - να ξεκίνησαν να «χτυπούν, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, στα χέρια και στο κεφάλι» τους δύο μαθητές.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές, οι κατηγορούμενοι άρπαξαν από τον ένα μαθητή μια χρυσή αλυσίδα, ενώ από το δεύτερο μαθητή έκλεψαν δύο χρυσές καδένες κι ένα αγιοκωνσταντινάτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News