default-image

Νέες κόντρες ΕΚΗ - ΠΑΜΕ

Ηράκλειο
Νέες κόντρες ΕΚΗ - ΠΑΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή επίθεση σε βάρος των παρατάξεων ΔΑΣ και ΠΑΜΕ εξαπέλυσε με χθεσινή της ανακοίνωση η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλοντας ότι «τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διαφορά δελτία Τύπου-ανακοινώσεις από τους γνωστούς διασπαστές, λασπολόγους και συκοφάντες, για δήθεν νοθείες και διάφορα άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για τις εκλογές του συνδικάτου μας».

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” κατέγραψε όμως και την εξίσου σκληρή ανταπάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Δημόκριτου Σαλούστρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για τις καταγγελίες αυτές κατά των εκλογών του εν λόγω συνδικάτου υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν ήδη κατατεθεί στη Δικαιοσύνη!

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Απάντηση στις συκοφαντικές ανακοινώσεις ΔΑΣ-ΠΑΜΕ”, αφού κάνει λόγο για «διασπαστές, λασπολόγους και συκοφάντες», συνεχίζει ως εξής: «Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι οι διαδικασίες ήταν νόμιμες, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και τις τρεις μέρες. Αν κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν την ήττα και την απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μας. Προσπάθησαν μάταια φυσικά να σταματήσουν τις αρχαιρεσίες και να τις παρακωλύσουν με διάφορα τεχνάσματα, αλλά οι εργαζόμενοι τούς έδειξαν ότι ο μόνος δρόμος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες, συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού είναι εδώ συγκροτημένο και ανεξάρτητο, αποτελούμενο από νέους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά στον επισιτισμό και όχι από εντολοδόχους επαγγελματίες συνδικαλιστές του Περισσού. Μετά από τα τόσα χρόνια απραξίας και αδράνειας, ήρθε η ώρα να πάρει τη θέση που του αρμόζει στις διεκδικήσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Συνάδελφοι, εκεί που μοιράζατε τις ανακοινώσεις σας θα καταλάβατε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων ότι η προπαγάνδα σας δε θα περάσει... συνεχίστε το έργο σας (λάσπη, αγωγές, συκοφαντίες κ.λπ.), έτσι κι αλλιώς στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας που είστε κλεισμένοι δεν υπάρχει ωρίμανση παρά μόνο αποσύνθεση», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Απάντηση αντιπροέδρου ιδιωτικών υπαλλήλων: «Μιλάμε με ντοκουμέντα»

«Εμείς έχουμε όλα τα αναγκαία στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες μας», υποστηρίζει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Δημόκριτος Σαλούστρος.

«Μιλάμε με ντοκουμέντα. Για παράδειγμα, πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης ήταν κάποιος που δεν ήταν καν μέλος του σωματείου. Είναι επαγγελματίας σε αυτό το πράγμα... Ήταν ο ίδιος που έκανε εξώδικο στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων γιατί δεν τον έγραφε ως μέλος το 2012. Κι ήταν και ο ίδιος που, ακριβώς τρεις μήνες μετά από την αγωγή που έκανε στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, βρέθηκε και Εφορευτική Επιτροπή στο Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Και τώρα ήταν πρόεδρος στην προσωρινή Διοίκηση»...

Εξάλλου, ο Δημόκριτος Σαλούστρος απάντησε ακόμη ως προς την κατηγορία περί «επαγγελματιών συνδικαλιστών του Περισσού», ότι «αυτοί που κατήγγειλαν το περιστατικό είναι εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Σε αντίθεση με αυτούς που υπερασπίζονται (οι συνδικαλιστές του συνδικάτου, δηλαδή), που είναι μέχρι και εργοδότες του κλάδου. Έχουμε καταγγείλει και επώνυμα ότι ψήφισαν μέχρι και ιδιοκτήτες καταστημάτων επισιτισμού. Αλλά ψήφισαν ακόμη και άλλοι που δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο. Έχουν κάνει επάγγελμα πλέον τις νοθείες, με σκοπό την αλλαγή συσχετισμών. Και θέλουν να διατηρούν σωματεία-παραμάγαζα, τα οποία δεν υπάρχουν στην πράξη, δε φαίνονται σε καμία δράση, παρά μόνο στις εκλογές, για να ανακυκλώνουν τις καρέκλες τους»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News