default-image

«Run Greece»: Η γιορτή του αθλητισμού επιστρέφει στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
«Run Greece»: Η γιορτή του αθλητισμού επιστρέφει στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρετωδώς έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή για 6η συνεχόμενη χρονιά της γιορτής του αθλητισμού και του πολιτισμού και συγκεκριμένα του «Run Greece Ηράκλειο».

Φέτος η μεγάλη αυτή διοργάνωση που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και σημειώνει πάντα μεγάλη συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 29 Απριλίου.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Εν τω μεταξύ, ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της γιορτής «Run Greece Ηράκλειο 2018» πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αλλαγή διαδρομής

Στη χθεσινή συνάντηση, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, από το Δήμο Ηρακλείου ο Δημήτρης Τσιράκος, από το ΣΕΓΑΣ Κρήτης ο Μάρκος Καλούδης και εκπρόσωποι φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, αλλά και υπηρεσιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε ότι το “Run Greece Ηράκλειο” έχει αγκαλιαστεί από τους Κρητικούς, σημειώνοντας πως φέτος βασικός στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των συμμετοχών, ενώ θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο, απ’ όπου φέτος θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν οι δρομείς.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη μαζικότερη συμμετοχή κόσμου, βασικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά μας και να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή του. Φέτος έχουμε μια σημαντική αλλαγή που είναι υποχρεωτική (λόγω έργων στο κέντρο του Ηρακλείου), αλλά μπορεί να αποδειχτεί και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Έχουμε νέα διαδρομή. Θα ξεκινήσουμε από το Παγκρήτιο Στάδιο και θα καταλήξουμε, μέσω της παραλιακής, και πάλι στο Παγκρήτιο. Επίσης, προγραμματίζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τις οποίες συζητάμε με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο μεγάλο αθλητικό γεγονός», είπε ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Επίσης, την παραμονή, όπως κάθε χρόνο, ο ΣΕΓΑΣ θα τιμήσει-βραβεύσει τους αθλητές μας».

Μήνυμα κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕΘΕΑ “ΑΡΙΑΔΝΗ”

«Μέσα από την εκδήλωση αυτή», είπε ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, «θα περάσουμε και διάφορα κοινωνικά μηνύματα. Συνδιοργανωτής μας είναι το ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη”. Θέλουμε να περάσουμε μέσω του αθλητισμού την απεξάρτηση, όχι μόνο από τα ναρκωτικά, αλλά και από το αλκοόλ, και άλλες σύγχρονες εξαρτήσεις, όπως είναι το διαδίκτυο. Προετοιμάζουμε και φέτος, λοιπόν, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, και καλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να λάβουν μέρος».

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να λάβουν μέρος και να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες δρόμου. Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας απ’ όλη την Κρήτη να συμμετέχουν είτε τρέχοντας, είτε παρακολουθώντας τους αγώνες στο Παγκρήτιο, να χειροκροτήσουν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Κρήτη φέρει εις πέρας με επιτυχία και απήχηση μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Μικροί και μεγάλοι μετρούν τις μέρες και περιμένουν πώς και πώς τη σημαντική αυτή διοργάνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News