Μικροί… επιστήμονες από το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου κατέκτησαν την κορυφή  

Κρήτη
Μικροί… επιστήμονες από το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου κατέκτησαν την κορυφή  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτο σε ολόκληρη την Κρήτη αναδείχθηκε το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, γινόμενο πρωτοπόρο στις stem δραστηριότητες στην περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα, κατέλαβε και την 4η θέση σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ομάδα Ρομποτικής του 5ου Λυκείου Ηρακλείου, αποτελούμενη από τους μαθητές της Β’ Λυκείου, Φρουδάκη Ευάγγελο και Χριστοδουλάκη Φοίβο, τη μαθήτρια και τους μαθητές της Α’ Λυκείου, Σταματουλάκη Νικολέτα, Γαραζανάκη Κωνσταντίνο και Ζερβό Εμμανουήλ και με προπονητή τον Διεθυντή και καθηγητή Πληροφορικής κ. Παπαδάκη Σταμάτιο, κατασκεύασαν ρομπότ που κινείται στον χώρο, περισυλλέγει σκουπίδια και τα απορρίπτει σε συγκεκριμένο κάδο.

Την αμέριστη στήριξή του στην Ομάδα προσέφερε ο καθηγητής Φυσικής και Ραδιοτεχνολογίας του Σχολείου, κ. Γκουγκούσης Σωτήριος, ο οποίος και συνόδεψε τα παιδιά στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λυκείου, η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου δηλώνουμε περήφανοι και συγχαίρουμε την Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας και τους ευχόμαστε να τολμούν, να πρωτοπορούν και να ανοίγουν δρόμους για το μέλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News