Έρχεται μεγάλο πακέτο προσλήψεων σε δήμο της Κρήτης

Κρήτη
Έρχεται μεγάλο πακέτο προσλήψεων σε δήμο της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράσινο φως” για 105 θέσεις εργασίας ανάβει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Βροχή” προσλήψεων στο Δήμο Ηρακλείου! Το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Μαρτίου, καλείται να ανάψει το “πράσινο φως” για την πρόσληψη 105 συμβασιούχων με 8μηνες συμβάσεις, οι οποίοι θα απασχοληθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στην Υπηρεσία Πρασίνου και στην Υπηρεσία Αυτεπιστασίας.

Από τις 105 θέσεις, οι 55 αφορούν σε πόστα εργατών καθαριότητας, ενώ άλλες 5 αφορούν σε οδηγούς για την Υπηρεσία Καθαριότητας. Άλλες 30 θέσεις συμβασιούχων θα ανοίξουν στην Υπηρεσία Πρασίνου, ενώ θα προσληφθούν και 15 τεχνίτες οικοδομικών εργασιών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Συντήρησης-Αυτεπιστασίας του Δήμου.

Μιλάμε, αν μη τι άλλο, για ένα μεγάλο “πακέτο” προσλήψεων, που θα δώσουν δουλειά σε συμπολίτες μας αλλά και “ανάσα” σε μάχιμες δημοτικές υπηρεσίες. Ένα “πακέτο” προσλήψεων συμβασιούχων ξέχωρο από την ενίσχυση που θα έρθει στο Δήμο Ηρακλείου με τις μόνιμες προσλήψεις, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που “τρέχει” από το ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις πανελλαδικά στους ΟΤΑ.

Ας τα δούμε αναλυτικά... Στο μέτωπο της Καθαριότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 παρά 5 την ερχόμενη Δευτέρα να εγκρίνει την πρόσληψη 55 συμβασιούχων εργατών καθαριότητας και άλλων 5 οδηγών.

Στη σχετική εισήγηση αναφέρεται: «Στον ισχύοντα οργανισμό του Δήμου υπάρχουν 150 θέσεις εργατών καθαριότητας και 10 θέσεις οδηγών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Σήμερα υπηρετούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας 74 εργάτες καθαριότητας και 9 οδηγοί απορριμματοφόρων με σύμβαση εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις τερματίζονται στις 31/3/2018, ημερομηνία κατά την οποία έχει προσδιοριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα εκδοθούν οι προσωρινοί πίνακες από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης 3Κ/2018 για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Δήμου Ηρακλείου των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Με την επισήμανση βέβαια ότι μέχρι 31/03/2018 οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν τις απαιτούμενες άδειες και τα ρεπό τους».

«Οι ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι τεράστιες και αυξάνονται συγκεκριμένες χρονικές περιόδους από τα μέσα της άνοιξης, εορτές του Πάσχα, καλοκαίρι, εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Από τα μέσα της άνοιξης και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες του 2018, αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, να αυξηθεί και να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση, με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μουσεία, στα μνημεία, τον αερολιμένα, καθώς και τα φυσικά τοπία και τους ιστορικούς χώρους που υπάρχουν στα διάφορα τοπικά διαμερίσματά μας.

Η εποχική περίοδος, επομένως, από τα μέσα της άνοιξης μέχρι και τους πρώτους χειμερινούς μήνες είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για την Υπηρεσία Καθαριότητας, γιατί καλείται να αντιμετωπίσει τις τεράστιες εποχικές ανάγκες οι οποίες πολλαπλασιάζονται τη θερινή περίοδο λόγω του όγκου της τουριστικής κίνησης, της ανάγκης διασφάλισης της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών», επισημαίνεται ακόμα στη σχετική εισήγηση και αναφέρεται: «Για τους προαναφερόμενους λόγους, ο καθαρισμός των δρόμων, των μνημείων, των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και του παραλιακού μετώπου είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί επαρκώς κατά την εποχική αυτή περίοδο.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών αυτών με το υφιστάμενο μόνιμο προσωπικό, αλλά και το προσωπικό που πρόκειται να προσληφθεί μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018, του οποίου η πρόσληψη ενδέχεται να καθυστερήσει.

Είναι συνεπώς απαραίτητη η πρόσληψη 55 εργατών καθαριότητας και 5 οδηγών, με σύμβαση διάρκειας 8 μηνών»...

Πράσινο και αυτεπιστασία

Για τις 30 προσλήψεις στην Υπηρεσία Πρασίνου και τις 15 προσλήψεις στην Υπηρεσία Αυτεπιστασίας, στη σχετική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται: «Στο Τμήμα Πρασίνου υπηρετούν ελάχιστοι υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας, οι οποίες είναι διαρκώς αυξανόμενες. Οι 2μηνες συμβάσεις που γίνονται μια φορά το χρόνο δε λύνουν το πρόβλημα. Επιπλέον, από το 2012 και μετά δε μας έχει εγκριθεί από την ΠΥΣ 33/2006 κανένα αίτημα για προσωπικό.

Είναι επιτακτική ανάγκη πρόσληψης 30 εργατών πρασίνου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών. Η εκπαιδευτική βαθμίδα του προσωπικού είναι Υ.Ε. (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).

Στη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου, το υπάρχον προσωπικό τεχνικών ειδικοτήτων (καλουπατζήδες, χτίστες, σιδεράδες, πλακοστρώτες, ελαιοχρωματιστές κ.λπ.) δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας, που έχουν να κάνουν με την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων, παιδικών χαρών, τη συντήρηση δρόμων, των ενετικών τειχών και της παλιάς πόλης.

Είναι απόλυτα απαραίτητη η πρόσληψη 15 τεχνιτών οικοδομικών εργασιών, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η εκπαιδευτική βαθμίδα είναι Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News