default-image

Στο εδώλιο καθώς ξυλοκόπησαν μαθητές και τους έκλεψαν κοσμήματα

Ηράκλειο
Στο εδώλιο καθώς ξυλοκόπησαν μαθητές και τους έκλεψαν κοσμήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει η υπόθεση του ξυλοδαρμού και της ληστείας σε βάρος δύο Κρητικών μαθητών, η οποία είχε διαδραματιστεί πριν από 4 χρόνια.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αναμένεται να καθίσουν τη Δευτέρα συνολικά τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση.

Το ιδιαίτερα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα το Φεβρουάριο του 2014, στο 20ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Δαφνών-Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τέσσερις άνδρες ανάγκασαν μαθητές που επέβαιναν σε λεωφορείο, και πήγαιναν στο σχολείο τους, να κατέβουν από το όχημα και στη συνέχεια τους ξυλοκόπησαν και τους έκλεψαν κοσμήματα που φορούσαν!

Ειδικότερα, το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου του 2014: Περίπου στις 7:20, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ακινητοποίησαν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου, το οποίο μετέφερε μαθητές από χωριά της ενδοχώρας του νομού στο Ηράκλειο. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερίς τους φέρονται να εξανάγκασαν δύο μαθητές να βγουν από το όχημα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να τράβηξαν με τη βία από τα χέρια τούς μαθητές. Αφού οι τελευταίοι βγήκαν από το λεωφορείο, οι τέσσερις Κρητικοί φέρονται - μαζί με άλλα άτομα, τα οποία παραμένουν άγνωστα στις Αρχές - να ξεκίνησαν να «χτυπούν, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, στα χέρια και στο κεφάλι» τους δύο μαθητές. Εξάλλου, σύμφωνα με τις Αρχές, οι κατηγορούμενοι άρπαξαν από τον ένα μαθητή μια χρυσή αλυσίδα, ενώ από το δεύτερο μαθητή έκλεψαν δύο χρυσές καδένες κι ένα αγιοκωνσταντινάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, εκτός από τους δύο μαθητές, οι κατηγορούμενοι φέρονται να κατέβασαν και άλλα άτομα από το λεωφορείο. Φαίνεται, πάντως, ότι κάποιοι εκ των τελευταίων κατάλαβαν τι επρόκειτο να ακολουθήσει και τράπηκαν σε φυγή, καταφέρνοντας να γλιτώσουν τρέχοντας σε παρακείμενα χωράφια.

Γιατί, ωστόσο, σημειώθηκε το επίμαχο περιστατικό; Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα πριν το συμβάν είχε προηγηθεί άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών. Αυτό φέρεται ως το γεγονός που πυροδότησε την οργή στενών συγγενών κάποιων εξ αυτών, οι οποίοι - πιθανότατα - είχαν εμπλακεί στο εν λόγω επεισόδιο.

Το κατηγορητήριο

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις Κρητικοί θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, για να δικαστούν για την πράξη της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ως υπαίτιοι στο ότι «ενεργώντας από κοινού, με πρόθεση και κατόπιν συναπόφασης, με την ενάσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας ενέχουσας απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου σώματος, αφαίρεσαν από άλλους ξένα ολικά κινητά πράγματα, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα».

Τέσσερις στο σκαμνί για το μινωικό κούρο

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ληστείας σε βάρος των δύο μαθητών δεν είναι η μοναδική που αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Εκτός από την επίμαχη υπόθεση, την ίδια ημέρα αναμένεται να εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο και η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας ενός μινωικού κούρου, η αξία του οποίου ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ: Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσουν τέσσερις Λασιθιώτες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το Μάιο του 2015. Οι τρεις εξ αυτών κατηγορούνται για υπεξαίρεση αρχαίου μνημείου από δράστες που ενήργησαν κατ’ επάγγελμα από κοινού, καθώς και για απόπειρα διάθεσης αρχαίου μνημείου. Ο τέταρτος εκ των κατηγορουμένων βαρύνεται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα διάθεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News